MULTISPORT

2019.07.01. 18:50

Pupp és Cirjenics fontos pontokat hagyott veszni

A magyar küldöttség 19 éremmel, 4 arannyal, 6 ezüsttel és 9 bronzzal zárta a minszki Európa Játékokat. Tolna megyét öt sportoló képviselte, de az éremkollekciót egyikük sem tudta bővíteni.

Berg Sándor

Budapest, 2017. augusztus 29. Pupp Réka (fehérben) és a belga Charline van Snick a budapesti cselgáncs-világbajnokság nõi 52 kilogrammos súlycsoportjának versenyében a Papp László Sportarénában 2017. augusztus 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Június 21-én lobbant fel, s vasárnap aludt ki a láng a második Európa Játékokon. A Minszkben rendezett, az olimpia riválisának szánt sporteseményen tizenöt sportág huszonhárom szak­ágában hirdettek győzteseket. Tolna megyét öt sportoló képviselte, inkább kisebb, mint nagyobb sikerekkel.

A cselgáncsozó Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE, 100 kg) és Pupp Réka (ASE, 52 kg) egyaránt már a 32 között elvérzett: előbbi a francia Maret Cyrille-től ipponnal, utóbbi aranyponttal a svájci Fabienne Kochertől kapott ki. A korai búcsú azért is fájó, mert ezzel fontos olimpiai pontokat hagytak Minszkben mindketten.

A megyében nevelkedett atléták közül végül csak Bogdán Annabella jutott szóhoz (a már veszprémi színekben versenyző szekszárdi gerelyhajító, Máté Fanni Szabina tartalék volt), s ha már megkapta a lehetőséget, élt is vele. A Békéscsaba AC gerelyhajítója 54,7 méterrel idei csúcsát dobta, fontos pontokhoz juttatva a válogatottat. A nemzeti csapat a negyeddöntő akadályait könnyen vette, a döntőbe azonban nem tudott bejutni.

A legközelebb Madarász Dóra volt az éremhez, a kecskeméti születésű, de az elmúlt éveket a Szekszárd AC-ben töltő asztaliteniszező az ukránok elleni negyeddöntőben (3:0-s győzelem) és a románok elleni elődöntőben (3:2-es vereség) is megnyerte egyéni, valamint párosmeccsét (Pergel Szandrával), a lengyelekkel szembeni bronzmérkőzésen azonban csak a páros jött neki össze.

A legeredményesebb nemzet az orosz volt, az ország képviselői 44 első, 23 második és 42 harmadik helyet gyűjtöttek a fehérorosz fővárosban. A házigazdák végeztek a második, az ukránok pedig a harmadik helyen. A mieink két pozíciót rontottak a 2017-es (8-8 arany és bronz, 4 ezüst) eredményükhöz képest, de mindössze egy éremmel (4 arany, 6 ezüst, 9 bronz) elmaradva a bakui játékoktól, ami a 13. pozícióhoz volt elég.

A magyar érmesek

Arany: Kopasz Bálint (kajak, 1000 m), Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső (kenu, 500 m), Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika (kajak, 500 m), Kopasz Bálint (kajak, 5000 m). Ezüst: Kárász Anna, Kozák Danuta (kajak, 500 m), Kozák Danuta (kajak, 500 m), Kozák Danuta (kajak, 200 m), Birkás Balázs (kajak, 200 m), Bodonyi Dóra (kajak, 5000 m), Torba Erik (birkózás, kötöttfogás, 60 kg). Bronz: Ungvári Attila (cselgáncs, 81 kg), Kerekes Gréta (atlétika, 100 m gát), Péni István (sportlövészet, kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses szám), Lőrincz Tamás (birkózás, kötöttfogás, 77 kg), Lőrincz Viktor (birkózás, kötöttfogás, 87 kg), Péter Sára (torna, ugrás), Tadissi Martial (karate, 67 kg), Hárspataki Gábor (karate, 75 kg), Vecsernyés Dávid (torna, nyújtó).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!