kosárlabda

2019.08.01. 11:36

A kadett arany mellé egy EYOF-ezüst is odakerült

Két Atomerőmű KSC Szekszárd-játékossal a soraiban lett ezüstérmes a magyar leány válogatott a 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Nagyszerűen alakul eddig ez az év Renczes Rebeka és Miklós Melinda számára. A lányok májusban aranyérmesek lettek a kadett bajnokságban az Atomerőmű KSC Szekszárddal, most pedig Bakuból, az ifjúsági olimpiáról hoztak haza egy ezüstérmet. És itt még nincs vége, a hónap végén ugyanis Szkopjéban rendezik a korosztályos Európa-bajnokságot.

„Úgy utaztunk ki Bakuba, hogy a fesztivál egy jó felkészülési lehetőséget kínál számunkra az Európa-bajnokságra – mondta Renczes Rebeka. – Edzőnk, Igor Szkocsovszki azt mondta, nem itt, hanem a szkopjei kontinensbajnokságon kell csúcsformában lennünk. A torna előtt már annak is örültem volna, ha bekerülünk az elődöntőbe, az ezüstéremmel ezt alaposan sikerült felülmúlnunk. Mégis van némi hiányérzetem, hiszen ha nem sérül meg Krasovecz Lili és Rakita Lili az oroszok ellen, akkor ki tudja, mire jutottunk volna a franciákkal szemben (a döntőt 64–59-re veszítették el a mieink – A szerk.).

Ha előre azt mondják, hogy ezüstérmesek leszünk, gondolkodás nélkül aláírtam volna, de így, hogy ezt az érmet nem nyertük meg, hanem adták, egy kicsit rossz a szánk íze” – mondta Renczes Rebeka, hozzátéve, hogy az Európa-bajnokságon is szeretnének nagyon alkotni.

„Az a célunk, hogy ott legyünk a legjobb négyben, ezért fogunk dolgozni sokat a jövő héten kezdődő székesfehérvári edzőtáborban. Hasonló lesz a mezőny, az EYOF-on részt vevők mind ott lesznek, s mellettük még a bombaerős spanyolokkal is számolni kell” – fogalmazott.

Saját EYOF-on nyújtott teljesítményéről azt mondta, irányítóként elsősorban az a dolga, hogy gólpasszokat adjon, a dobóformáján viszont mindenképpen szeretne javítani az Európa-bajnokságig.

Renczes Rebeka 30 pontot, 20 gólpasszt és 14 lepattanót ért el az EYOF-on, Miklós Melinda pedig 53 ponttal, 17 lepattanóval és 14 gólpasszal zárta az ifjúsági olimpiát.

A lányok a szekszárdi Garay János Gimnázium tanulói – iskolájuk is büszke rájuk.

Remek közösség

„Nagyon jól éreztem magam a válogatottnál, hiszen remek a közösség, jó a csapatunk – mondta a nyaralását megszakítva Miklós Melinda. – Azt gondolom, hogy játékban tudtunk fejlődni, és mindenki nagyon sokat tett azért, hogy ezüstéremmel jöhessünk haza Bakuból. Ami engem illet, úgy gondolom, hogy voltak jobb meccseim, és próbáltam a válogatott hasznára lenni. Nemsokára utazunk az Európa-bajnokságra, ahol szintén szeretnénk jól teljesíteni. Egész nyáron azért dolgozunk. Szerintem bárkivel fel tudjuk venni a versenyt” – zárta Miklós Melinda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!