NŐI FUTSAL

2019.08.26. 20:09

Biztató főpróbát tartott a két megyei egyesület

Az idei holtszezonban az egyetlen szintfelmérőt tartották meg a csapatok szombaton a XVI. Thelena Kupán a szeptemberben kezdődő bajnokságok előtt.

Berg Sándor

Fotó: Kulcsár Gábor

A jövő heti NB I-es és a szeptember végi NB II-es rajt előtt kaphattak visszajelzést a csapatok, ki hol tart a felkészülés során.

Ami a megyei klubokat illeti, a Szekszárdi UFC fiatal csapattal, várakozáson felül teljesítve szerzett bronzérmet. A képet árnyalja, hogy a nagypályás NB I-ben bajnoki címet szerző Csigi Eszter a ferencvárosi köteléke, míg a mindössze 13 éves nagy tehetség, Ezer Anna (borítóképünkön) éppen életkora miatt még nem vethető be a felnőttek között a bajnokságban. A fiatalokra viszont bátran építhet Micskó Márk, ebben erősítették meg játékosai.

A házigazda gárdáját éppen a megyei rivális ütötte el az éremtől, azonban pozitívum, hogy Nagy Rolandnak ezúttal a megszokottnál nagyobb volt a merítési lehetősége. A csapatkapitány Varga Adél személyében fontos láncszemét veszítette el a Tolna-Mözs (a válogatott focista az Astrához igazolt), de az új igazolásokkal jól erősített a klub, a játékosoknak viszont még össze kell szokniuk a bajnoki rajtig. A torna legjobb kapusának megválasztott Deczki Vandával, valamint az U17-es csapatból hamarosan „kiöregedő” Wiesner Dalmával és Vámosi Georginával erős csapata lehet a Tolnának.

Az NB II-es ASE Paks és a megyei bajnokságban érdekelt Bonyhád VLC szűk kerettel érkezett a tornára, de összességében mindkét együttes – a nagy akarás és küzdőszellem mellett – hozta a tőle elvárt eredményeket.

A torna előtt nem várt két csapat, a Debreceni EAC és a Gyulai Amazonok került be a döntőbe. A csoportmeccsek után ez már nem tűnt akkora meglepetésnek, a DEAC ugyanis két győzelemmel és egy döntetlennel, míg a békésiek százszázalékos mérleggel jutottak az elődöntőbe. Ott aztán a torna legjobbjának megválasztott Horváth Viktória vezérletével a hajdúságiak a Szekszárdot, az Amazonok a házigazdát verték biztosan.

A fináléban a céltudatosan és eredménycentrikusan játszó Gyula végső sikerét hozta a XVI. Thelena Kupa.

Eredmények

Alapszakasz. A csoport. Tolna-Mözs–ASE Paks 5–0, Miskolc–DEAC 3–3, Tolna-Mözs–Miskolc 3–2, ASE Paks–DEAC 0–5, Tolna-Mözs–DEAC 0–1, ASE Paks-Miskolc 1–6. B csoport. Bonyhád–Szekszárd 0–6, Gyula–Budaörs 2–0, Bonyhád–Gyula 0–8, Szekszárd–Budaörs 4–1, Bonyhád–Budaörs 0–8, Szekszárd–Gyula 1–4.

Rájátszás. Felsőház: DEAC–Szekszárd 5–3, Tolna-Mözs–Gyula 1–3. Alsóház: Miskolc–Bonyhád 11–0. ASE Paks–Budaörs 0–4. A 7. helyért: ASE Paks–Bonyhád 7–0. Az 5. helyért: Miskolc–Budaörs 2–3. Bronzmérkőzés: Szekszárd–Tolna 2–2, büntetőkkel: 8–7. Döntő: DEAC–Gyula 2–4.

Különdíjasok. A legjobb kapus: Deczki Vanda (Tolna-Mözs). Gólkirálynő: Visnyánszki Dalma (Miskolci Vénusz). A legjobb játékos: Horváth Viktória (Debreceni EAC). A legjobb hazai játékos: Szalkai Kitti. Fair Play-díj: Kerekes Brigitta (Bonyhádi VLC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!