futsal

2019.08.22. 09:56

Címvédőként várja a hazai rendezésű tornáját a Tolna

Nyolc csapat részvételével rendezik meg szombaton Tolnán a XVI. Thelena Kupa Női Futsal Tornát.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Több állandó visszatérővel és új szereplőkkel immáron 16. alkalommal rendezi meg hagyományos felkészülési tornáját a Tolna-Mözs élvonalbeli együttese.

A házigazda a szintén elsőosztályú Miskolci Vénusszal, az előző idényben az NB II-ben szereplő (egyben a megyebajnokságban ezüstérmes) ASE Pakssal, valamint a másodosztályt megnyerő, így a következő szezonban már NB I-es Debreceni EAC-cal került egy négyesbe. A B-csoportban a legnagyobb név kétségkívül a tolnaiak megyei riválisa, a Szekszárdi UFC lesz. A tavalyi bajnoki bronzérmes mellé a megyei bajnokságban harmadik helyen végzett Bonyhád Völgység LC, a szintén élvonalbeli Gyulai Amazonok és a Budaörs Futsal kapott meghívót és besorolást.

A két csoport alapszakasz mérkőzésein egy időben, 10.30 órás kezdéssel indul útjára a labda. Az A-jelű négyes a városi sportcsarnokban, a B-jelű kvartett a Lovardában játssza csoportmeccseit. A felsőházba (városi sportcsarnok) a csoportok első és második, az alsóházba (Lovarda) a harmadik és a negyedik helyezett csapatok jutnak be. A rájátszás mérkőzései 15 órakor kezdődnek, a döntőt 17.10 órakor játsszák, az eredményhirdetésre várhatóan 18 órakor kerül sor.

A négy egyéni díj (legjobb kapus, mezőnyjátékos, hazai játékos, gólkirálynő) mellett a helyezések alapján a csapatokat is díjazzák a szervezők. Idén az alsóháznak is lesz győztese, a „nyertes” klub szintén díjazásban részesül.

A házigazda Tolna-Mözs címvédőként várja a tornát, miután a tavalyi fináléban 1–0-ra legyőzte a Ferencvárost.

Az elmúlt évek győztesei

2017: Tolna-Mözs–DVTK 3–0. 2016: Tolna-Mözs–Árkád ETO 4–1. 2015: Belichanka (ukrán)–Tolna-Mözs 6–3. 2014: Belichanka (körmérkőzéseket rendeztek). 2013: Belichanka–Rába ETO 6–3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!