LABDARÚGÁS

2019.08.10. 12:40

Hazai pályán javíthatja ki a pécsi kisiklását az UFC

A Dunaharaszti ellen javíthatja ki a pécsi kisiklását az NB III-as Szekszárdi UFC, amely vasárnap játssza idénybeli első hazai bajnokiját a Közép csoportban.

Rónai Gábor

20190804 Pécs Pécsi Mecsek FC (PMFC) - Tolle UFC Szekszárd Labdarúgó NB III. mérkőzés fotó: Laufer László LL_ Új Dunantúli Napló

Fotó: Laufer László

„Szeretném, ha olyan csapatunk lenne, amelyik hazai pályán képes dominálni, s valamennyi ellenfelével szemben győzelemre tud játszani.”

Dienes Pál, a szekszárdiak vezetőedzője mondta ezt lapunknak a bajnoki rajt előtt, s bár a premier nem sikerült (az UFC 4–0-ra kikapott a Pécsi MFC vendégeként), most jön az első hazai, s kíváncsian várjuk, hogy milyen játékkal rukkol elő az UFC.

A pécsi fellépésből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, hiszen a mecsekaljai gárda az osztály egyik legjobbja, a bajnoki cím legfőbb esélyese, a holnapi meccs ellenben már ad egyfajta képet arról, hogy hová is tartozhat a Szekszárd ebben az osztályban.

„Az első találkozónk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – mondta Dienes Pál. – Az eredmény mellett az elkövetett hibáink száma bosszant a leginkább. Amin a Dunaharaszti elleni bajnokin változtatni kell, azt átbeszéltük a fiúkkal. Szeretnénk kiszolgálni szurkolóinkat, illetve olyan támadójáték kialakítása a célunk, amivel megszerezhetjük a három pontot. Vituska István és Dombi Gergő sérült, a többiek rendelkezésre állnak” – mondta a szakember.

A Dunaharaszti a bajnoki nyitányon hazai pályán játszott 1–1-et a Szentlőrinccel, s a beszámolók szerint örülhetett az egy pontnak, hiszen a baranyaiak több „százas” ziccert is elpuskáztak.

A két csapat hasonló felállásban legutóbb a 2016/2017-es bajnokságban találkozott, akkor a Szekszárd Fejes Péter duplájával 2–1-re nyert.

NB III, Közép csoport, 2. forduló

Szekszárdi UFC–Dunaharaszti MTK, vasárnap, 17 óra.

Vezeti: Altorjay Á. (Nagy M., Ring K.). A szekszárdiak tervezett kezdőcsapata: Szűcs K. – Rácz F., Márton E., Dudás, Füredi – Kvanduk J., Arena Á., Budai, Kesztyűs M. – Péter A., Fejes P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!