kosárlabda

2019.08.14. 07:30

Marad Pécsett a paksi kötődésű kosaras

TN

Fotó: Löffler Péter

Volt olyan időszak, amikor elég erősen gondolkodott azon, hogy csapatot vált, s elhagyja a PVSK-Veoliát. Aztán mégis úgy döntött Antóni Csanád, hogy a következő idényben is a bajnoki bronzérmes csapatot erősíti.

„A város, a csapat, ez a remek közösség mind maradásra késztetett – válaszolta a Dunántúli Naplónak adott interjúban a Pakson nevelkedett Antóni Csanád, aki bronzérmet szerzett a pécsi csapattal az előző bajnokságban.

– A hangulat, az összhang kiváló. Mondjuk idő kellett ahhoz, hogy mindez így összeálljon, de ez nem is csoda, hiszen a szezon előtt azért elég jelentős volt a mozgás a keretben. De az idény vége felé már tényleg elit szinten volt az össz­hang. Persze az is sokat nyomott a latban, hogy nemzetközi kupaszereplés előtt áll a PVSK” – fogalmazott a kosaras.

A 23 éves játékos megjegyezte, elgondolkodott azon, hogy jó lenne magát kipróbálni máshol, egy másik játékrendszerben, ahol új impulzusokat kapna.

„A szezon vége pozitív dolgokat hozott, mosolyt csalt az arcomra. De ha összességében nézem az évet, akkor nem lehetek elégedett az egyéni teljesítményemmel, amiben természetesen szerepet játszanak a sérülések is. Az új idényben eredményesebb szeretnék lenni a támadó oldalon, nem hoztam ki mindent magamból. Elsősorban többször szeretnék részt venni a játékban, másrészt természetesen vannak olyan taktikai és technikai elemek, amelyekben feltétlenül előrébb akarok lépni” – tette hozzá Antóni.

Ennek érdekében mindent megtett a fiatal kosaras, aki a nyarának egy részét is feláldozta azért, hogy a következő szezonban még jobb lehessen.

„Tizenkét napig egyéni képzésen vettem részt a macedóniai Szkopjéban. A labdavezetésen, a dobásokon, az egy-egyezéseken volt a hangsúly. Tavaly is voltam, nagyon hasznos volt számomra: Goran Krisztevszki remek edző, szeretek vele dolgozni” – mondta a paksi fiatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!