Kajak-kenu

2019.08.01. 11:43

Öt paksi kajak-kenussal rajtol el a világbajnokság

Vasárnapig a romániai Pitești városában rendezik az ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot, amelyen az Atomerőmű SE öt versenyzője is rajthoz áll.

Berg Sándor

Forrás: Atomerőmű SE

A korosztályos világbajnokságon részt vevő paksiak esélyeiről Bedecs Ferencet, az Atomerőmű SE kajak-kenu szakosztályának vezetőjét kérdeztük.

Pupp Noémi (K-1 500, K-1 1000, K-4 500)

– Noémi tavaly az U23-as Európa-bajnokságon elsőévesként 500 egyesben bronzérmet szerzett, idén őt itt is, illetve a másik olimpiai számban, a K-4 500 méteren is dobogóra várom. Három számban fog indulni, ami nagyon megterhelő lesz, ennek ellenére a tavalyi évben a felnőtt magyar bajnokságon négy aranyérmet nyert, tehát már van gyakorlata és rutinja, hogy ezt a nehéz feladatot megoldja.

Vajda Bence (K-4 500)

– Az ifjúsági kajakosok mezőnyében tagja lesz az 500 méteren induló négyesnek. Tavaly az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) ugyanebben a versenyszámban Bence nagyon szoros csatában volt a második helyen végző csapat tagja. A férfi kajakosoknál ez olimpiai versenyszám, ezért nagyon magas lesz az induló egységek létszáma, s nagyon szoros csata várható. A helyezésekről akár tizedmásodpercek is dönthetnek, én dobogóra várom a csapatot.

Koleszár Zoltán (C-2 500)

– A szegedi Zombori Dominikkal egy új egységről beszélünk, az idei évben a második válogató előtt két héttel térdeltek össze a fiúk, ezen a válogatón 1000 párosban versenyeztek és ebben a korosztályban a második helyen végeztek. Bízom benne, hogy a felkészülés alatt tudtunk még csiszolgatni a pároson, a 3-6. hely környékére várom őket.

Hodován Dávid (C-1 200)

– A tavalyi kontinensviadalon elsőéves ifistaként még nem sikerült a döntőbe jutnia, de csak minimális különbséggel maradt le a fináléról. Idén mindenképpen elvárás tőle, hogy bekerüljön a döntőbe ebben a versenyszámban, és ott minél előrébb végezzen. Nagyon nehéz megmondani, hogy melyik helyen, hiszen sprinttávról beszélünk, ahol mindig nagyon szoros a befutó, de a 3-6. hely valamelyikére várom Dávidot ezen a távon.

Hodován Dávid, Kollár Kristóf (C-4 500)

– Mindkét fiú tagja lesz az 500 méteren induló négyesnek. Egy összeszokott egységről beszélhetünk, hiszen tavaly az ORV-n már együtt versenyeztek Besenyei Ádámmal és Horváth Benedekkel, ahol fölényes győzelmet arattak ebben a versenyszámban. Azonban az ORV-n volt hiányzó azon országok közül, akik ebben a szakágban meghatározóak. Hacsak betegség vagy valamilyen technikai hiba nem szól közbe, akkor én mindenképpen dobogóra várom ezt az egységet.

A paksiak selejtezős programja

Csütörtök: Női K-1, 1000 m, 11 óra. Női K-4, 500 m, 13.25 óra. Férfi C-1, 200 m, 16.10 óra. Szombat: Férfi K-4, 500 m, 15 óra. Női K-1, 500 m, 16.12 óra. Férfi C-4, 500 m, 16.42 óra. Férfi C-2, 500 m, 17.42 óra.

A borítóképen az Atomerőmű SE világbajnoki különítménye látható: Vajda Bence (balról), Koleszár Zoltán, Pupp Noémi, Kollár Kristóf és Hodován Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!