Ultrafutás

2019.08.16. 19:52

Több mint százan vágtak neki a Korinthosz csúcsversenyének

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Enrico Maggiola, a címvédő úgy kocogott be a rajthoz, mintha nem is 160 kilométeres „túrára” indult volna. Mosolygott, mindenkivel lepacsizott, a főszervezővel, Márkus Öcsivel pedig kedélyesen megölelték egymást.

Így rajtolt el ma 11 órakor a Garay térről a Korinthosz futóverseny, amelyen másodszor írták ki a szervezők a világhírű Spartathlonra kvalifikáló csúcstávot. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a futókra, családtagok, barátok, ismerősök és ismeretlenek buzdították a startnál a versenyzőket.

A három távra (80 kilométeren és 40 kilométeren is lehetett indulni) kétszázötvenen neveztek, a legtöbben a 160-at vállalták be, több mint százan vágtak neki a Szekszárdot Bajával összekötő, aszfalton, töltésen is tekergő szakasznak.

A nagy esélyes Maggiola mellett a tavalyi második helyezett Gálik Ervinre volt érdemes odafigyelni. Az élete első Spartathlonjára készülő szlovákiai magyar férfi a verseny elején az élre állt, a palánki mérőpontnál Maggiola nem volt az első tízben, ám az csak szombat hajnali két óra magasságában dől el, hogy a célba ki ér be elsőként. Miként az is, hogy az olasz által felállított tizenöt órás rekordot sikerül-e megdöntenie bárkinek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!