karate

2019.09.24. 18:26

A bátaszéki fiataloknál nem akadt jobb a kupán

Zsúfolásig megtelt versenyzőkkel és szurkolókkal a szekszárdi városi sportcsarnok az elmúlt szombaton megrendezett, megyei sikereket hozó Cikádor Kupán.

Rónai Gábor

Fotó: Nagy Ákos

Uralták a mezőnyt a rendező és házigazda Bátaszék SE versenyzői a tizenhatodik alkalommal megrendezett Cikádor Kupán. Az utánpótlás-kategóriákban az UTE, a Barcs és a Vasas csapatát megelőzve végeztek az élen Nagy Ákos tanítványai, mégpedig 7 arannyal, 4 ezüsttel és 7 bronzéremmel. Az úgynevezett haladó kategóriákban sem volt szégyenkezni valójuk a bátaszékieknek, mert 3 arany, 1 ezüst és 3 bronzéremmel az előkelő hatodik helyen végeztek. A minden eredményt alapul végző összegzésben csak a KSI és az UTE tudott a házigazdák elé férkőzni.

Az UTE és a barcsiak előtt nyerték el a kupát a bátaszékiek Fotó: Nagy Ákos

A remek egyéni eredmények rendkívül fontosak voltak, mert két hét múlva 26 bátaszéki sportoló képviseli megyénket a hazai rendezésű WadoKai Európa-bajnokságon, és a Cikádor Kupa volt a főpróba a nagyon várt megmérettetés előtt.

A bátaszéki Köbli Ágnes (jobbról) győzelmet érő rúgása Fotó: Nagy Ákos

A versenyre közel 400 sportoló 500 nevezése érkezett be, összesen 37 egyesület karatékái léptek tatamira. A remek hangulatú megmérettetés hat küzdőtéren zajlott egyéni kata (formagyakorlat) és kumite versenyszámban. A megyei csapatok közül a házigazda bátaszékiek mellett a szekszárdiak, valamint a faddiak és tolnaiak képviseltették magukat. Utóbbiak, a Tanren-Fadd versenyzői az utánpótlás-kategóriákban a hatodik, a haladó kategóriákban a 14., a végső összesítésben pedig 10. helyen végeztek.

16. Cikádor Kupa

A bátaszékiek eredményei, kata versenyszámban: Péter Panna 1. hely, Puskás Donát 1. hely, Izsák Fruzsina 2. hely, Kovács Sándor 2. hely, Bognár Barna 3. hely, Fazekas Nándor 3. hely, Hefner Zsófia 3. hely, Hegedüs Mirjam 3. hely.

Kumite versenyszámban: Varga Máté 1. hely, Hefner Zsófia 1. hely, Elekes Máté 1. hely, Izsák Bence 1. hely, Kovács Zoltán 1. hely, Köbli Ágnes 1. hely, Péter Panna 1. hely, Romhányi Vid 1. hely, Hegedüs Mirjam 2. hely, Péter Boglárka 2. hely, Gál Dániel 3. hely, Győri Liána (junior és felnőtt kategóriákban is 3. hely), Izsák Fruzsina 3. hely, Kiss Bánk Botond (kadet 2. hely, junior 3. hely), Papp Ákos 3. hely, Rózsahegyi Richárd 3. hely.

A faddiak eredményei, kata versenyszámban: Bali Levente 1. hely, Lukács Bence 2. hely, Kirtyán Zita 3. hely.

Kumite versenyszámban: Acsádi Petra 1. hely, Kirtyán Gábor 2. hely, Bali Levente 3. hely, Szutor Lehel 3. hely.

A borítóképen a Bátaszék SE népes csapata látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!