kerékpár

2019.09.06. 18:29

A Gemenc Nagydíj hősei is utaznak a világbajnokságra

Berg Sándor

20190728 , Szekszárd , Szekszárdon elstartolt a két napos 45. Gemenc Nagydíj biciglis futam fotós: Makovics Kornél Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Az idei Tour de Hongrie-n összetett második helyen végző Dina Márton indul a férfiak mezőnyversenyében a szeptemberi országúti világbajnokságon. A magyar szövetség beszámolója szerint a yorkshire-i eseményen az egyéni időfutamban Pelikán János képviseli majd a magyar színeket. Az U23-as korosztály mezőnyversenyében az idei kiváló eredményeknek köszönhetően a maximális öt főt indíthatja Magyarország: a csapatot Peák Barnabás, Valter Attila, Fetter Erik, Karl Ádám és Dina Dániel alkotja. Időfutamban Peák és Valter indul.

A magyarok hat év után szereztek újra kvótát a felnőttek mezőnyversenyére, akkor a most tartaléknak jelölt Kusztor Péter volt a résztvevő. Az U23-asoknál pedig még sosem fordult elő, hogy a maximális létszámmal nevezhet Magyarország.

A magyar keret nagy része részt vett a júliusi, 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíjon: Valter (aki a Tour de Hongrie-n második lett) az első napot megnyerte, másnap második lett, Peák a kritériumversenyen lett első, s szerzett egy nyolcadik helyet, míg Pelikán János az első etapon ötödik, a másodikon első helyen ért célba.

A világbajnokságra szeptember 22. és 29. között kerül sor Nagy-Britanniában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!