Kajak-kenu

2019.09.10. 08:10

Új párjaikkal is remekül ment

Rónai Gábor

Forrás: MKKSZ

Jól „szuperáltak” az új párosok a maratonisták Tokajban megrendezett világbajnoki válogatóján.

A tolnai Boros Adrián éveken át verhetetlen volt itthon (és a nagyvilágban is) Solti László párjaként, idén azonban megbomlott a formáció, mert Solti másfelé vette az irányt. Boros azonban nem tört meg, új társával, Máthé Krisztiánnal is győzni tudott – igaz, csak nagy csatában, egy másodperccel az Aranyosi Gábor, Mészáros Márton egységet megelőzve.

Kiszli Vanda sem a jól megszokott társsal, Mihalik Sárával ült hajóba Tokajban, de az Atomerőmű SE világbajnoka ezt aligha bánta, hiszen így klubtársával és barátnőjével, Pupp Noémivel szállhatott harcba az indulásért. Sok minden nem változott – már ami az eredményességet illeti –, hiszen ez a duó is jól működött, és a Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia páros mögött könnyedén jött be a vb-t érő második helyen.

Egyesben a nőknél számos világbajnoki cím csapott össze, az eddigi legeredményesebb Csay Renáta kormányproblémák miatt kiállni kényszerült a versenyből, így Czéllai-Vörös Zsófia és Kiszli Vanda külön csatáját hozta a válogató. Végül remek hajrájának köszönhetően a győri Czéllai-Vörös nyert négy másodperc előnnyel az Atomerőmű versenyzője előtt.

A férfiak egyéni száma is hatalmas csatát hozott: az első három helyezettet másodpercek választották el egymástól. A 30 kilométeres táv leevezése után a főleg síkvízen versenyző Györgyjakab Máté győzött, mindösze két másodperccel megelőzve Máthé Krisztiánt és négy másodperccel a rutinos Borost.

A világbajnokságnak október 17. és 20. között Kína ad otthont, előtte kéthetes edzőtáborba vonul majd a válogatott. A vb-re utazó keretet várhatóan kedden, azaz ma hirdeti ki Weisz Róbert szövetségi kapitány.

Kollár és Hodován győzött az ifiknél

Az utánpótláskorú versenyzők válogatóján az alábbi eredmények születtek Tokajban.

Férfi ifi K1: Vékássy Bendegúz. Férfi ifi C1: Kollár Kristóf (Atomerőmű SE), Női ifi C1: Molnár Csenge. Női ifi K2: Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese. Férfi ifi K2: Vékássy Bendegúz, Redl András. Női ifi K1: Rendessy Eszter. Férfi C2: Hodován Dávid, Kollár Kristóf.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!