labdarúgás

2019.10.03. 07:00

Három bajnokin nem játszik Böde

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága (FEB) keddi ülésén három soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással büntette Böde Dánielt, a Paksi FC támadóját.

Mint ismert, az atomvárosi csapat kapitánya a múlt szombati, Zalaegerszeg elleni 3–1-re elveszített idegenbeli mérkőzés (amin 566 játékperc után szerzett ismét gólt tétmérkőzésen, paksi mezben pedig 2681 nap elteltével volt eredményes a válogatott csatár) 75. percében kiállította Erdős József játékvezető. A FEB indoklása szerint Böde „amikor ellenfele megjátszotta a labdát, felkarral szándékosan tarkón ütötte őt”.

A nyáron a címvédő Ferencvárostól hazaigazoló 32 éves támadónak a Kaposvári Rákóczi elleni most szombati (17 óra) hazai összecsapást, az október 19-i, Puskás Akadémia elleni idegenbeli bajnokit, valamint október 26-án, szintén hazai rendezésű Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzéseket lesz kénytelen kihagyni.

Böde Dániel nem tartozik a sportszerűtlen futballisták közé, hiszen legutóbb 2011 októberében jutott a kiállítás sorsára egy Kecskemét elleni Ligakupa-találkozón (1–2). Bajnokin még régebben, 2010 májusában, Szombathelyen (0–4) kellett ideje előtt elhagynia a pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!