kézilabda

2019.10.25. 07:05

Világválogatott jön Szekszárdra

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Hét év, öt hónap és tizenkilenc nap után rendeznek ismét NB I-es női felnőtt bajnoki mérkőzést Szekszárdon. Akkor, 2012. május 6-án az élvonaltól búcsúzó UKSE Szekszárd egyetlen góllal, 29–28-ra kapott ki a Dunaújvárosi Regale Klíma csapatától.

A sors fura fintora, hogy ma este éppen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fogadja a Győri Audi ETO KC együttesét. Azonban nemcsak a házigazda az egyetlen kapocs a közel hét és fél évvel ezelőtti mérkőzéshez képest, hanem Szekercés Luca is. A bonyhádi születésű, Szekszárdon nevelkedett jobbátlövő egy gólt szerzett azon a találkozón, de három éve már a DKKA-t erősíti.

Az újvárosiak hat mérkőzésen vannak túl a bajnokságban: a Békéscsaba (29–27) és a Mosonmagyaróvár (27–20) ellen hozták a kötelezőt, a Ferencváros (23–31) és az Érd (25–26) elleni vereség sem a meglepetés kategóriába tartozik, míg az MTK elleni pontvesztést (27–27) a Debrecen otthonában elért bravúr döntetlennel (24–24) kompenzálta György László csapata.

A norvég Stine Bredal Oftedallal, a brazil Eduarda Amorimmal, a francia Estelle Nze Minkóval, a dán Anne Mette Hansennel fémjelzett, Bajnokok Ligája-címvédő Győr mind a hét mérkőzését megnyerte az NB I-ben.

„Izgatottan várom, hogy tétmérkőzésen újra pályára léphessek Szekszárdon. Bízom benne, hogy kiváló hangulat lesz a csarnokban, amit egy számunkra jól alakuló mérkőzéssel tudunk majd meghálálni” – mondta a házi góllövőlistát 40 góllal vezető Szekerczés Luca.

Női NB I, 7. forduló

Dunaújvárosi KKA–Győri Audi ETO KC, péntek, 18 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!