küzdősport

2019.11.13. 17:10

A román fővárosban szerzett vb-címet Thuróczy Mariann

TN

Fotó: Beküldött fotó

Aranyérmet szerzett a bukaresti combat wrestling (harci birkózás) világbajnokság 56 kilogrammos súlycsoportjában a paksi születésű, de Tamásiban élő Thuróczy Mariann. A Tolna megyei hölgyre olasz ellenfél várt, s három menetből kettőt megnyerve diadalmaskodott.

„Alig kezdődött el az első mérkőzés, amikor egy csípődobással földre vittem ellenfelemet. Szorítottam a nyakát, de jól bírta, nem kopogtatott. Öt nullra vezettem, amikor földre vitelnél alulra kerültem, de nyakfeszítéssel és lábkulcsolással uraltam a helyzetet és további pontokat gyűjtöttem. Le sem telt az öt perc, mikor azon vettem észre magam, hogy a bíró a kezemet a magasba emeli” – emlékezett vissza Thuróczy Mariann a 12:0-s első menetre.

A második kör kishíján elmaradt, ugyan, mint mondta, az olasz ellenfele valószínűleg megijedt, nem akart kiállni ellene. A bíró már majdnem felemelte a kezét, hogy győztest hirdessen, amikor ellenfele edzője ismét a szőnyegre küldte tanítványát.

A két mérkőzés között alig telt el néhány perc, így nem csoda, hogy mindkét fél fáradtan vetette bele magát a küzdelmekbe.

„Gyerekként a cselgáncsban is a csípődobás volt a kedvencem, ez most is bejött. Négy-nullra vezettem, amikor ellenfelem átrántott magán és földre kerültünk. Meglepődtem, hogy honnan jött neki ez a plusz erő, de nem volt mit tenni. Lejárt az idő, 4:4-nél a nagyobb ívű dobás miatt ezt a kört megnyerte az olasz” – folytatta Thuróczy Mariann, aki a harmadik, mindent eldöntő küzdelmet rövidre zárva, kopogással nyert meg (5:0).

„Edzőm, Szőts Gábor is meglepődött az eredményen, a felkészülés alatt nehezebb és fiatalabb sportolókkal edzettem az Aranyszarvas KHSE-nél, valószínűleg ez is hozzájárult a sikerhez.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!