amerikai foci

2019.11.26. 17:45

Nem nevezett a Bad Bones együttese

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Nem nevezett a 2020-as bajnokság küzdelmeire a Szekszárd Bad Bones, amely így sorozatban a második szezonban marad ki a sportág vérkeringéséből.

A 2005-ben alakult egyesület 2013 óta – önálló csapatként – állandó tagja volt a honi bajnokságnak, ezalatt a másod- és harmadosztályban négy elődöntőt (2013, 2014, 2016, 2017) és két döntőt (2015, 2018) játszott, de mindkét fináléban alulmaradt.

– Habár ősz elején meghirdettük a toborzást, nem sikerült annyi játékost találni, hogy érdemes legyen belevágni. Egy bő harmincfős keretnek kellett volna meglennie ahhoz, hogy el tudjunk indulni a legalacsonyabb osztályban. Ez, valamint az anyagi feltételek sem valósultak meg – mondta Szabó Ferenc, a szekszárdi klub elnöke, hozzátéve, aki mégis kedvet kap a játékhoz, a Dunaújváros Gorillaz csapatához bármikor bátran csatlakozhat.

Az újvárosiak mellett nyolc csapat (Budapest Wolves II, Budapest Cowbells II, Eger Heroes, Budapest Titants, Nyíregyháza Tigers, Szombathely Crushers, Dabas Sparks, DEAC Gladiators) nevezett a másodosztálynak számító divízió I-be, egy osztállyal lejjebb tizenkettő, az élvonalba (HFL) a címvédő Fehérvár Enth­ronersen kívül még négy magyar csapat (Budapest Cowbells, Budapest Wolves, Győr Sharks, Miskolc Steelers) adta be jelentkezését. Az előző kiírás döntősével, az ukrán bajnok Kijev Capitalsszal még zajlik az egyeztetés.

Szabó Ferenc jó hírrel is tudott szolgálni, az alapoktól építkezve ugyanis öt év elteltével ismét teremtornát rendez az együttes. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Aréna Kupát december végén, a két nagy ünnep között tartják a szekszárdi városi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!