KÉZILABDA

2019.12.28. 07:06

Szekszárdon búcsúzik el az évtől a Dunaújváros

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A női világbajnokságot követően ismét az élvonalbeli bajnokságé a főszerep, ahol a kilencedik helyen álló Dunaújvárosi Kohász KA a sereghajtó Szent István SE csapatát fogadja – ideiglenes otthonában, a szekszárdi városi sportcsarnokban.

A vb ideje alatt sem állt meg György László együttese, amely a válogatott szünetben öt felkészülési mérkőzést is játszott. Előbb a Ferencváros és az MTK Budapest vegyescsapata ellen öt góllal alulmaradtak az újvárosiak (26–31), akik a „visszavágón” a sérüléssel bajlódó Szekerczés Luca és a már jó ideje maródi Camila Micijevic, valamint a szerb nemzeti csapattal a világbajnokságon részt vevő Jovovity Jovana nélkül 28–28-as döntetlent értek el. A világ- és Európa-bajnok juniorválogatottat 24–20-ra felülmúlta a DKKA, ahogy – már Szekerczéssel a soraiban – a Mosonmagyaróvárt is (28–21), a főpróbán pedig az Érddel játszottak döntetlent (23–23).

A találkozónak külön pikantériát ad, hogy a tíz mérkőzéséből mindössze két döntetlent elérő újonc Szent István SE vezetőedzője az a Vojkovics Gyula, aki egyben a férfi NB II-ben szereplő Hőgyészi SC játékosa is.

Női NB I, 11. forduló. Dunaújvárosi Kohász KA–Szent István SE, vasárnap, 18 óra. Szekszárd, városi sportcsarnok. Vezeti: Bujdosó M., Horváth V.

Borítóképünk a Dunaújváros Győr elleni mérkőzésén készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!