Ultrafutás

2020.01.08. 21:50

A Korinthosz-győztes Enrico Maggiola egy hetet volt kómában

Tolnai Népújság

20190816_Szekszárd_Több mint száz induló rajtolt el Szekszárdon a 160 kilométeres Korinthosz futóversenyen._Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Szeptemberben, edzés közben szenvedett súlyos, több kisebb agysérülést a Magyarországon jól ismert Enrico Maggiola, aki tavaly megvédte elsőségét a Szekszárd-Baja közti Korinthosz ultrafutóversenyen, számolt be róla a csupasport.hu.

Az olasz több mint egy hetet feküdt kómában, miután a hírek szerint egy autó nem adta meg az elsőbbséget neki, és a zebránál elütötte. A kórházban pedig nem biztatták a családot azzal, hogy felépülhet. Az orvosok szerint az, hogy az ütközést csonttörés és belső vérzések nélkül úszta meg, a futás és az ahhoz kapcsolódó erősítések jótékony hatásának tulajdonítható.

A trieszti születésű futó testvére, Giulia Maggiola beszámolója szerint hetekbe telt, mire sikerült egy-két szónál többet kimondania, majd „visszatért” az összetett mondatokhoz, végül szarkasztikus stílusára is újra rátalált.

A motorikus képességei szintén lassan tértek vissza, először csak a kórház folyosóin rótta a köröket, majd a fizioterápia alatt hetekig naponta 40 perceket töltött a futópadon.

A karácsonyt már otthonában tölthette a kétszeres Korinthosz-győztes, ahol tovább folytatja rehabilitációját.

Borítókép: Enrico Maggiola a tavalyi Korinthosz ultramaratonon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!