Teremfoci

2020.01.19. 17:39

Meccsről meccsre javuló játékkal nyertek a teveliek

A Tevel Medosz SE nyerte meg a 18. Váz-Bau Kupát, miután a szekszárdi sportcsarnokban szombaton megrendezett téli felkészülési torna döntőjében legyőzte a Bonyhád VLC-t. A harmadik helyet a Szekszárdi UFC szerezte meg.

Rónai Gábor

2020.01.18 Szekszárd, Új győztest avattak a Váz-Bau Kupán, a Tevel Medosz SE a bonyhádiakat verte meg a 3-2-re a 18. alkalommal megrendezett téli teremlabdarúgó-torna döntőjében. A bronzérmet a Szekszárdi UFC szerezte meg, miután 3-0-ra legyőzte a Bátaszék SE-t a szekszárdi sportcsarnokban. A torna gólkirálya Major Péter (Tevel) lett 8 találattal, a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat Simon József (Tevel) kapta, a legjobb kapus pedig Szabó Szilárd (Bonyhád) lett. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Látványos és eredményes játékkal, meccsről meccsre javuló teljesítménnyel nyerte meg a Tevel csapata a Váz-Bau Kupát. A Dienes Gábor által irányított együttes első alkalommal hódította el a kupát úgy, hogy a két legeredményesebb együttest, az ötször nyerő Bonyhádot és a háromszor győztes Szekszárdot is felülmúlta. Vitathatatlanul a teveliek voltak a torna legjobbjai és üde színfoltjai, a fiatal játékosok élvezték a teremfocit – már csak az kell, hogy ez a lendület a nagypályás megye egyes bajnokság tavaszi folytatására is megmaradjon.

Az már az első két csoportmérkőzés után eldőlt, hogy nem lesz címvédés, hiszen a 2019-ben nyertes Szedresi SE a Bátaszéktől és a Teveltől is kikapott, így az utolsó meccsen már tét nélkül léphettek pályára Rikkers Péterék. Annál nagyobb izgalmakat generált a másik három csapat küzdelme a két továbbjutó helyért, végül a nagy küzdelemből a teveliek jöttek ki győztesen, s jobb gólkülönbségüknek köszönhetően elsők lettek, a bátaszékiek jutottak be másodikként az elődöntőbe, míg a tamásiak (akik végig szintén jól teljesítettek) meg kellett elégedniük az ötödik hellyel.

A másik csoportban a tornára a visszalépő Dombóvár FC helyére beugró Szekszárdi UFC vereséggel kezdett, de aztán két győzelemmel abszolválta a továbbjutást, ahogy a Bonyhád VLC is két nyertes meccsel lett elődöntős. Mindkettőnek „meleg volt a pite”, hiszen az utolsó körben akár a Kakasd SE és a Tolna VFC is továbbjuthatott volna, s egyik sem jelentett volna meglepetést a teljesítmények alapján.

Az első elődöntőben a Bonyhád VLC 7–1-re lelépte a Bátaszék SE-t, a másikon pedig a Tevel a félidei 2–1-es hátrányát ledolgozva 6–2-re felülmúlta a szekszárdiakat. Utóbbi meccs érdekessége, hogy a két kispadon apa és fia foglalt helyet – ezúttal Dienes Pál gratulálhatott a fiának, Gábornak, aki ekkor még nem tudta, hogy a finálét követően is lesz oka mosolyogni.

Márpedig volt oka, mert azt követően, hogy a szekszárdiak 3–0-ra megverték a Bátaszéket és ezzel elvitték a bronz­érmet (reméljük, hogy a bátaszékiek az esti sportbáljukon remekül szórakoztak, és egy kicsit elfeledték, hogy nem nyertek érmet...), a teveliek a Bonyhád VLC elleni finálét is behúzták. Ráadásul ugyanúgy 2–1-es félidei hátrányból álltak fel, mint az UFC ellen, s nyertek úgy, hogy Dombi Gergő kicsivel több, mint fél perccel a vége előtt bombázta be a kupagyőzelmet érő találatot.

A teveliek az idei sikerükkel feliratkoztak a Váz-Bau Kupa győztesei közé. Az ötszörös első Bonyhád Völgység LC, a háromszor nyerő Szekszárdi UFC, a kétszeres győztes Bátaszék SE és Majosi SE, az egy-egy alkalommal diadalmaskodó Paksi FC, Tamási 2009 FC, a Dombóvár FC, Szedresi SE és a Decs KSE mellett most már ott találjuk az aranykönyvben a Teveli Medosz SE nevét is.

A torna végeztével Lenkey Imre megköszönte a részvételt és a sportszerű játékot (Nyakas Balázsnak és Major Zsoltnak egyetlen piros lapot sem kellett felmutatnia), egyúttal bejelentette, hogy a 19. Váz-Bau Kupát 2021. január 16-án rendezik a szekszárdi városi sportcsarnokban. Ahová a Tevel játékosai érkezhetnek majd címvédőként.

A 18. Váz-Bau Kupa eredményei

Csoportkör. A-csoport: Kakasd–Tolna 6–5, Bonyhád–Szekszárd 5–2, Tolna–Bonyhád 2–1, Szekszárd–Kakasd 4–2, Bonyhád–Kakasd 7–4, Szekszárd–Tolna 5–2. A csoport végeredménye: 1. Bonyhád, 2. Szekszárd, 3. Kakasd, 4. Tolna.

B-csoport: Bátaszék–Szedres 3–1, Tamási–Tevel 5–2, Bátaszék–Tamási 6–2, Tevel–Szedres 7–1, Tamási–Szedres 4–0, Tevel–Bátaszék 4–2. A csoport végeredménye: 1. Tevel, 2. Bátaszék, 3. Tamási, 4. Szedres.

Az elődöntőben: Bonyhád–Bátaszék 7–1. Gól: Preininger 2, Pfaff 2, Wirth, Ágics, Sásdi A., illetve Héhn. Tevel–Szekszárd 6–2. Gól: Major P. 2, Simon J., Reichert A., Tóth D., Baranyai, illetve Vituska I., Béla D.

Helyosztók. A 3. helyért: Szekszárd–Bátaszék 3–0. Gól: Kesztyűs M., Vituska I., Béla D. A döntőben: Tevel–Bonyhád 3–2. Gól: Major P. 2, Dombi G., illetve Szlama, Wirth.

Különdíjasok. A torna legjobb játékosa, Simon József (Tevel Medosz SE) a Cseh Gábor festőművész által felajánlott festményt kapta. A torna legjobb kapusa, Szabó Szilárd (Bonyhád VLC) a Laki Zoltán által felajánlott kapusmezt vehette át. A torna gólkirálya, Major Péter (Tevel Medosz SE) teljesítményét pedig a 2020-as Európa-bajnokság hivatalos labdájával jutalmazta Kniesz Mátyás, a szervezőbizottság elnöke. A torna legjobb edzője, a tornán a tevelieket Máté Roland helyett dirigáló Dienes Gábor a TMLSZ különdíját vehette át, a legsportszerűbb csapat a Tamási 2009 FC lett.

A dobogósoknak a serlegeket és a helyezetteknek az okleveleket Lenkey Imre, a torna fővédnöke, a névadó vállalkozás ügyvezetője és Kniesz Mátyás adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!