kosárlabda

2020.02.25. 19:00

Az utolsó negyedben robbantott a Bonyhád

Berg Sándor

Fotó: Máté Réka

Rémálomból valóságos csodát mutatott be a Bonyhádi KSE, amely az utolsó negyedben tizenhat pontos hátrányt ledolgozva legyőzte a Szolnok második csapatát.

Nem indult jól a mérkőzés a völgységiek számára, akik négy percig nem találtak a kosárba (0–7), ami megalapozta a vendégek tizenöt pontos előnyét a nagyszünetig. A BKSE alatti gödröt tovább mélyítette, hogy a szolnokiak a második félidőt is 6–0-val kezdték, nem sokkal később kialakítva a találkozó legnagyobb különbségét (41–62).

A záró felvonás a Bonyhád feltámadásáról szólt: öt perccel a vége előtt még tizenhat ponttal vezetett az Olajbányász, a nyelvük hegyén érezve már a győzelem ízét. A hajrában azonban Patrik Maskaljevic és Pupp Bence vette vállára a csapatot, utolsó előtti percben utóbbi kettő plusz egyes kísérletével a listavezető Cegléd elleni siker után sorozatban második fontos győzelmét szerezte a BKSE.

NB I/B, Zöld csoport, 23. forduló

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–Szolnoki Olajbányás U23 85–84 (17–22, 18–28, 24–25, 26–9). Bonyhád, v.: Hervay T., Németh P., Rózsavölgyi A. BKSE: PUPP B. 23/6, Gébert 2, Baki S. 15, Tömösváry, DOROGI 10. Csere: Somogyfoki Sz. 8/3, MASKALJEVIC 19/6, Pajor 8/6, Jakab M.

„A mérkőzés igazságához hozzátartozik, hogy ezt nem mi nyertük meg, hanem a Szolnok veszítette el. Ettől függetlenül ez semmit nem von le a győzelem értékéből. Nagyon boldog vagyok, hogy egy héten belül már másodszor tudom emelni a kalapomat a játékosaim előtt!” – fogalmazott Morgen Frigyes.

A bonyhádiak vasárnap a Békés vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!