karate

2020.02.26. 17:24

Kis Bánk Botond bronzzal tért haza a Szlovák GP-ről

Nagyszerű bátaszéki siker született a Pozsonyban megrendezett Szlovák Grand Prix-n, amelyen kelet európai topversenyzők mérték össze tudásukat.

TN-összeállítás

Fotó: Beküldött kép

„Nagyon boldog vagyok, mert minden egyes győztes mérkőzés és érem mögött nagyon komoly munka, mindennapos edzések vannak. Az elért siker is azt bizonyítja, hogy a BSE ebben a rendkívül erős és jegyzett mezőnyben is képes megmutatni, hogy a klubban minőségi munka folyik.”

Kiss Bánk Botond és edzője Nagy Ákos a Pozsonyban megszerzett kupával Fotó: Beküldött kép

Nagy Ákos, a Bátaszék SE edzője, vezetője nyilatkozta ezt lapunknak azt követően, hogy Kis Bánk Botond bronzéremmel térhetett haza a szlovák fővárosban megrendezett rangos viadalról.

A Magyar Karate Szakszövetség hivatalos – versennyel kapcsolatos – közleményében méltatta azt a 229 magyar fiatalt, akik neveztek e rangos eseményre, kiemelve azt a 25 főt, akiknek sikerült éremmel is zárniuk a versenyt.

Nem volt könnyű dolguk azoknak akik pódiumra akartak állni, mert legtöbb kategóriában 32-es és 64-es tábláról indultak a résztvevők, de nem volt ritka a 128-as tábla sem, mint a 12–13-évesek –40 kilogrammos mezőnyében, ahol 74 fő volt regisztrálva. Az ilyen nagy létszámú kategóriák esetében 4-6 győzelem szükséges az éremszerzéshez.

Kiss Bánk Botond az első két körben lengyel, a harmadikban egy cseh versenyzőt búcsúztatott, a döntőbe jutásért azonban nagy csatában 2:1 arányban alulmaradt egy lengyel válogatott sportolóval szemben. A bronzéremért folytatott küzdelemben Kiss Bánk végig koncentráltan csupa szív módon küzdött, egy pillanatig sem hagyva kétséget afelől, hogy annak a meccsnek ő a főszereplője. A kegyelemdöfést a meccs utolsó harmadában egy fejrúgásos ippon értékű találattal adta meg.

A bátaszéki csapatból többen is hoztak győztes meccseket, mint Elekes Máté, Köbli Ágnes, Izsák Bence, Bognár Barna és Steigler Bence. Utóbbi két versenyző a 7. helyen végzett kategóriájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!