labdarúgás

2020.02.19. 20:55

Megszenvedett a Paks a Péccsel, de másodszor is nyerni tudott

Hahn János tizenegyesből szerzett találatával a Paksi FC hazai pályán is legyőzte a Pécsi MFC-t a Magyar Kupában, így bejutott a legjobb nyolc csapat közé.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Nem gondoltuk volna, hogy ennyire meg kell szenvedniük a paksiaknak a visszavágón a pécsiekkel. Azt reméltük, hogy az idegenbeli 2–1-es győzelem tudatában felszabadultan játszik majd Osztermájer Gábor együttese, s könnyed győzelemmel ír történelmet az MK-ban, ahol korábban még nem jutott be a legjobb nyolc közé.

Ezzel szemben az első félidő nagy részében a pécsiek veszélyeztettek, s nem lett volna meglepő, ha előnnyel mennek pihenőre. A baranyaiak azonban a legnagyobb helyzeteiket is elpuskázták, még a kapu torkából is kihagyták a kihagyhatatlant. Vas László bosszankodhatott a vendégkispadnál, a Paks pedig örülhetett, hogy egy harmadik ligás rivális jutott nekik a kupában. Egy azonos osztálybeli csapat ugyanis könyörtelenül kihasználta volna a hibákat.

Már a nyolcadik percben jött a lelátóról az „Ébresztő!” felszólítás, de a zöld mezes paksiak nem ébredtek, egyszerűen nem találták a ritmust. A lelkes pécsiek pedig jöttek előre rendületlenül.

Az első paksi próbálkozást a 32. percben jegyezhettük fel, ekkor Bor Dávid lőtt a kapu fölé. Aztán a hajrában majdnem ő lett a hős, de kevéssel lemaradt Kecskés Tamás passzánál a túloldalon.

Azt nem tudjuk, hogy Osztermájer Gábor mit mondott a szünetben az öltözőben, de vélhetően nem dicsérte meg csapatát, amely egy kissé jobban csipkedte magát a fordulást követően. Könyves Norbert aztán kiharcolt egy tizenegyest, amit Hahn János magabiztosan értékesített, s ezzel tulajdonképpen el is dőltek az érdemi dolgok.

A Pécsnek két gólt kellett volna szereznie a hosszabbításhoz, s bár továbbra is inkább ők támadgattak, a paksi kaput már nem veszélyeztették. A PFC így kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, s klubtörténelmet írt.

Ezt a meccset azonban gyorsan el kell felejteni, mert szombaton, a Debrecen elleni hazain ez a játék még a tisztes vereséghez sem lesz elég.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

Paksi FC–Pécsi MFC 1–0 (0–0)

Paks, 1198 néző.

Vezette: Rúsz Márton (Becséri Gergely, Rózsa Dávid).

Paksi FC: Holczer – Osváth, Kelemen D., Gévay, Bor – Báló – Hahn (Haraszti Zs., 62.), Windecker (Szendrei, 82.), Kecskés T., Könyves – Böde D. (Sajbán, 69.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

Pécsi MFC: Helesfay – Sági A., Gajág, Rácz L., Németh M. (Katona, 83.) – Hegedűs M., Nikics (Szabó D., 80.), Futó, Grabant (Bohata, 71.) – Kónya, Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Gól: Hahn (57., 11-esből).

Sárga lap: Bor (43.), Könyves (40.), Windecker (58.), ill. Nikics (47.), Rácz L. (81.), Szabó D. (88.), Futó (90.).

További eredmények: III. Ker–Dorog 0–2 (1–6), Fehérvár–Újpest 1–0 (1–0), Dunaújváros–MTK 0–2 (0–5), Kaposvár–Mezőkövesd 1–3 (2–5), Puskás Akadémia–Békéscsaba 3–0 (6–0), Zalaegerszeg–Lipót 5–1 (6–4), Haladás–Honvéd 2–1 (2–2, hosszabbítás után, idegenben lőtt góllal továbbjutott a Honvéd).

A Magyar Kupa következő fordulójában

A nyolcaddöntő visszavágói után az MLSZ kisorsolta a negyeddöntők párosításait. A Paksi FC a Szombathelyi Haladást kiejtő Budapest Honvédot kapta.

A továbbjutás két mérkőzésen dől el. A második mérkőzés után, ha a csapatok azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állnak, akkor hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások következnek. Az első találkozót március 4-én, a visszavágót pedig 11-én játsszák le.

A párosítások: Paksi FC–Budapest Honvéd, Puskás Akadémia–Mezőkövesd Zsóry FC, ZTE FC–Mol Fehérvár FC, Dorogi FC (NB II)–MTK Budapest (NB II).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!