KÉZILABDA

2020.02.14. 20:53

Szekerczés Luca vezérletével sokáig remekeltek az újvárosiak

Kicsit felriasztotta tavaszi álmából a várost a Fradi érkezése, már délután rendőrautók szirénáztak a sportcsarnok körül, este pedig olyan érzése volt az embernek, mintha maga a miniszterelnök érkezett volna.

Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Kicsit felriasztotta tavaszi álmából Szekszárdot a Fradi érkezése, már délután rendőrautók szirénáztak a sportcsarnok körül, este pedig olyan érzése volt az embernek, mintha maga a miniszterelnök érkezett volna.

„Kicsi ez a csarnok!” – jegyezte meg egy drukker a szünetben. Neki szerencséje volt, sokan viszont nem jutottak jegyhez, hiszen mindössze 819 nézőt engedhetett be a rendező Kohász.

A KSC Szekszárd kosarasainak meccsein ennél jóval többen vannak, de ott is az az ember érzése, hogy ez a város kinőtte ezt a sportcsarnokot.

Aki lemaradt a mai meccsről, az bánhatta, mert a Győr után a Fradi is sztárokkal érkezett (Snelder, Szucsánszki, Kovacsics, Háfra..., a teljesség igénye nélkül), az első félidő mégsem róluk, hanem az újvárosiakról szólt.

Pontosabban Szekerczés Lucáról, aki épp a Fraditól igazolt Németország érintésével a Kohászhoz. Pénteken talán Elek Gábornak is bizonyítani akart a szekszárdi UKSE-ben nevelkedett átlövő.

Egyrészt azt, hogy a Fradinak kár volt lemondania róla, márészt pedig azt, hogy a női válogatottban is helye lenne (Elek és Danyi Gábor, a győriek edzője a két kapitány). Öt gólt és három gólpasszt is beletett a közösbe, az újvárosiak elsősorban neki köszönhetően vezettek szinte végig.

A tolnai megyeszékhelyen legutóbb 2012-ben vizitáló Ferencváros a végére megrázta magát, s egygólos előnnyel mehetett pihenni.

A szünet után bekezdett a Fradi, 5–2-es rohammal indított. Szemerey Zsófia remekül védett (ez az este most a második számú kapusokról szólt) a fővárosiaknál, a Kohász pedig egy kicsit talán elfáradt, mert egyre többet hibázott.

A Fradi ettől kezdve már nem adta ki a kezéből az irányítást, végig őrizte öt gól körüli előnyét és simán nyert.

A Kohász jövő pénteken az MTK-t fogadja (18 óra).

Dunaújvárosi Kohász KA–FTC-Rail Cargo Hungaria 24–30 (14–15). Szekszárd, 819 néző. V.: Medve R., Südi P.

DKKA: Csapó Kyra – GROSCH 3, SZEKERCZÉS 8 (1), Sirián 4, Nick 2, Bouti 1, Kazai. Csere: Stojak (kapus), SZALAI B. 4, Molnár B., Mihály P. 1, Ferenczy, Braun 1, Triscsuk, Cavlovic. Edző: György László.

FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 5 (2), KOVACSICS 4, Háfra 1, SNELDER 4, Márton G. 2. Csere: SZEMEREY (kapus), Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 4, Pásztor N., SCHATZL NADINE 6, Christensen, Bánfai. Edző: Elek Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!