kosárlabda

2020.03.11. 06:55

Az Atomerőműre nem vár könnyű meccs ma este

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Az egy hónapos bajnoki szünetről visszatérve, alaposan helybenhagyta a Kaposvári KK-t az Atomerőmű SE gárdája a férfi NB I-ben. Dzunics Braniszlav tanítványai majd’ harminc ponttal (91–65) nyertek a somogyiak ellen szombaton. A paksiak az első pillanattól kezdve kézben tartották az összecsapást, jól védekeztek és labdaszerzések utáni leindításokból könnyű kosarakat szereztek.

A paksiaknál biztatóan mutatkozott be az Orlando Coleman helyére szerződtetett Omar Calhoun, aki 15 ponttal, 6 lepattanóval és egy gólpasszal zárta első paksi bajnokiját.

Sok idő nem volt az örömködésre, mert máris következik az újabb bajnoki, ma este már Oroszlányban, az újonc OSE Lions vendégeként lesz jelenésük a négyszeres magyar bajnok piros-kékeknek, akikre egyáltalán nem vár könnyű feladat. Az oroszlányiak ősszel Pakson is megvillantották oroszlán(y)körmeiket, az ASE csak nagy küzdelemben tudta két vállra fektetni őket (89–85).

Férfi NB I, 21. forduló

OSE Lions–Atomerőmű SE

Oroszlány, Krajnyik András Sportcsarnok, szerda, 18 óra.

Vezeti: Benczur Tamás, Kapitány Gellért, Minár László Balázs

A 21. forduló további programja: Kaposvári KK–PVSK-Veolia 18 óra, Alba Fehérvár–Egis Körmend 18 óra, KTE Duna Aszfalt–DEAC 18 óra, Falco Vulcano Energia KC Szombathely–Jászberényi KSE 18.30 óra, Sopron KC–Szolnoki Olajbányász 19 óra, Naturtex-SZTE Szedeák–Zalakerámia ZTE KK 19.15 óra.

Jövő szerdán már kezd a Szekszárd

Közben eldőlt, hogy az alapszakaszt 3. helyen záró Atomerőmű KSC Szekszárd március 18-án 18 órakor hazai pályán kezdi a negyeddöntős párharcot. Az ellenfél a ZTE NKK vagy a TFSE-MTK lesz.

Borítókép: Shannon Evans (a labdával) kulcsszereplő lehet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!