profi ökölvívás

2020.03.19. 06:42

Ősszel búcsúzhat Halász Gábor

Közbeszólt a koronavírus, lefújták a májusra tervezett szekszárdi küzdősportgálát. A jó hír az, hogy ha véget ér a járvány, ősszel mindenképpen megtartják.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Halász Gábor nagyon készült a májusi küzdősportgálára. Az Unio Box Team cirkálósúlyú bunyósa a jubileumi, tizedik esten szeretett volna elköszönni a szekszárdi közönségtől – megannyi nagy meccs és nagy siker után. A búcsúra és a gálára egy ideig azonban várni kell, az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt a májusi programot lefújták, de ősszel, novemberben mindenképpen szeretnék megtartani.

– Ebben a helyzetben az egészség a legfontosabb, nem is lehetett kérdés, hogy elhalasztjuk a gálát – mondta Halász Gábor, a szekszárdiak öklözője, aki a korábbi kilenc fellépését kivétel nélkül megnyerte a szekszárdi sportcsarnokban. – Pedig most nagyon jól alakultak a dolgok. Egy helyi civil szervezet, a Szekszárdi Városvédők mellénk, mögénk állt, jó néhány támogatót sikerült bevonnunk, Faragó Zsolt képviselő közbenjárásának köszönhetően pedig ingyenesen megkaptuk volna a sportcsarnokot. Úgy tudom, hogy nagyon sokan jöttek volna megnézni az Obsitos című szekszárdi mozit is, amelyet a gála támogatására vetített volna Kindl Gábor, de ezt is el kellett halasztani. Sok barát, ismerős keresett meg, hogy segítene, ezért is bizakodó vagyok, hogy ősszel tudok bunyózni a szekszárdi közönség előtt. Tavaly ilyenkor teljesen magamra voltam hagyva, most mindenki irányából érzem a támogatást, s ez nagyon jó érzés.

Halász Gábor búcsúja tehát tolódik, a 42 éves bunyós azonban ebben a vírusos, nehéz helyzetben is igyekszik formában tartani magát.

– A sportcsarnok bezárt, így az ökölvívó terembe nem tudok lemenni edzeni, de megtalálom a módját, hogy mozoghassak, mert arra szükségem van – mondta. – A városi energiaparkokban szoktam kondiz­ni, esténként pedig rendszeresen futok, ameddig bírom. A térdműtétem óta egyre jobb a lábam, jól bírom az edzéseket, várom, hogy ringbe léphessek újra. Szeretném, hogy mielőbb sikerüljön leküzdeni a vírust, mert féltem a családomat, a gyerekeimet, a hozzátartozóimat. Bízom benne, hogy mielőbb visszatér az életünk a régi kerékvágásba – fogalmazott Halász Gábor.

Egy híján negyven győzelmet aratott eddig profiként

Halász Gábor 1999-es debütálása óta 58 mérkőzést vívott profiként, mérlege 39 győzelem és 19 vereség. Legutóbb 2018 májusában az eddigi utolsó szekszárdi küzdősportgálán lépett kötelek közé, s pontozással győzte le Szabó Rolandot. Azóta – bár több lehetősége is kínálkozott – nem bunyózott. Eddigi legemlékezetesebb meccseit a lengyel klasszis, Krzysztof Wlodarczyk, valamint a brit világbajnok, Herbie Hide ellen vívta. Nagy meccsekből kijutott neki mostanában is: a kazah Issa Akberbajevvel, az orosz Jurij Kazsinszkijjel és az ausztrál Mark de Morival is bokszolt.

A szekszárdi gálákon kilenc meccset vívott – és nyert. A sorozatot 2011-ben az albán Xhavit Visoka ellen kezdte, majd Szalai Viktort (2011, 2016), Rostás Lázárt (2012), Béres Zoltánt (2013), Felly Manaziát (2013), Pintér Attilát (2014), Huszka Attilát (2015) és Szabó Rolandot (2018) győzte le.

Borítókép: Halász Gábor sokat fut, és a városi energiaparkokban tartja magát kondiban. Tegnap a városi sportcsarnoknál végezte a gyakorlatokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!