sakk

2020.04.27. 07:30

Be akarják fejezni a Mattolna Kupát

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

Minden versenyt töröltek vagy elhalasztottak a Tolna megyei sakkszövetség 2020-as tavaszi versenynaptárából. Két versenysorozatot érint ez, a Rozsnyay Mátyás-emlékversenyt és a Mattolna Kupát. (A megyei diák­olimpiák versenysorozatát a Magyar Diáksport Szövetség március 11. napjával befejezettnek nyilvánította.)

Gál Péter, a Tolna megyei sakkszövetség elnökségi tagja elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudnak mást tenni, mint kivárni. Amint a vírus és a törvényi keretek lehetőséget adnak, szeretnék folytatni a versenyeiket és természetesen szeretnének újabbakat szervezni. Ebben a megváltozott helyzetben nem kizárt, hogy ez akár nyáron lenne. A Mattolna Kupa 2020 tavaszi sorozatából két versenynap maradt el, azokat mindenképp szeretnék pótolni. Nem hirdetnek végeredményt a jelenlegi állás szerint.

A Mattolna Kupából még két forduló van hátra (Beküldött fotó)

A megyei sakkszövetség még az idei évben több versenyt szeretne tető alá hozni: a megyei egyéni KO-bajnokság, Szekszárd város bajnoksága, illetve kisebb, egy napos rapid tornákat. Arra az esetre, ha a vírushelyzet nagyon közbeszólna, felmerült az online bajnokság gondolata is.

Szuhai Balázstól, a Twickel Kupa főszervezőjétől megtudtuk, hogy az április 18-án elmaradt versenyét októberre tervezi, majd novemberben az őszi tornát. Értékes és egyedi díjakkal készül, hogy újra sakktábla mellé csábítsa a játékosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!