futás

2020.04.30. 05:00

Októberig várni kell a Borvidék Félmaratonra

Ha nincs a koronavírus-járvány, szombaton rendezték volna a megyeszékhelyen a Borvidék Félmaratont. A halasztás miatt októberig várniuk kell a futóknak.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egyik legnépszerűbb hazai futóversennyé nőtte ki magát tíz év alatt a Borvidék Félmaraton, nem csoda, hogy az ideit is nagyon sokan várták. A szekszárdi szőlősorok közti futások, egy-egy kisfröccs elfogyasztása különös hangulatot ad a versenynek, amely a tolnai megyeszékhely egyik jelképe, s amelyre nemcsak itthonról, de külföldről is rendszeresen érkeznek futók.

Tavaly több mint ezerötszázan tették magukat próbára az öt távon, az abszolút 30 kilométeren, 22, 16, 11, illetve 5,7 kilométeren, de váltók is lefuthatták a leghosszabb távot. A csúcskategóriában a nőknél a budapesti Cseke Csilla, a férfiaknál a szekszárdi Zsigmond Előd győzött (a szintén szekszárdi Orsós Zoltán második lett).

A szervezők már március elején módosították az időpontot, mégpedig október 24-re – addigra talán helyreáll a világ rendje, s mindenki elfelejti a napjainkat megkeserítő koronavírus-járványt.

A másik idei nagy verseny, az augusztus 21-re tervezett 160, 80 és 40 kilométeres Korinthosz megtartásáról egyelőre még nem tudott biztosat mondani Márkus István, a verseny főszervezője.

A közösségi oldalon annyit írtak, hogy szeretnék tartani az eredetileg kijelölt időpontot, ám az, hogy ez sikerül-e, attól is függ, hogy a kormány és a hatóságok mikortól engedélyezik csoportos rendezvények megtartását.

„Azt viszont szeretnénk közölni veletek, hogy várhatóan május végén már tudunk határozatot hozni a verseny megrendezésével kapcsolatban!” – írják a Szekszárd és Baja közötti ultraversenyről.

Borítókép: A rajt utáni pillanat a 2019-es Borvidék Félmaratonon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!