labdarúgás

2020.04.27. 08:30

Önmagával szemben kritikus a paksi védő

Nem úgy teljesít a szezonban Lenzsér Bence, ahogy azt elvárja magától. Az Osztermájer Gábor által favorizált ötvédős játék viszont nagyon elnyerte a tetszését a Paksi FC védőjének.

Berg Sándor

20191130 Paks Paksi FC - Újpest FC OTP Bank Liga, 14. forduló Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság A képen: Lenzsér Bence, Nwobodo Obinna

Fotó: Mártonfai Dénes

Fiatal kora ellenére évekig alapembere volt a paksi védelemnek Lenzsér Bence, az idei szezonja viszont egyelőre hullámzó. Az első négy bajnokin kezdőként számított rá Tomiszlav Szivics, a következő öt találkozón viszont a kispadon nézte végig csapata játékát, hogy utána – az eddigi utolsó, Újpest elleni 1–1-es mérkőzésen csereként állt be – kirobbanthatatlan legyen a kezdőből.

„Eléggé hullámzóan teljesítettem, sokkal jobban is játszhattam volna. Az említett kispados periódusban nem jött ki jól a lépés a csapatnak, valahol változtatni kellett, indokolt volt az a szakasz. Végeztem tovább keményen a munkám, majd az élet visszaadta a lehetőségeket. Persze az utolsó fordulókban sem játszottam teljesen úgy, ahogy igazán szeretnék, így azt kell mondanom, még mindig többre vagyok képes. Igazán kritikus tudok lenni magammal szemben” – fogalmazott a 24 éves védő a klub hivatalos internetes honlapjának.

A vajdasági szakember távozásával és Osztemájer Gábor érkezésével az atomvárosiak taktikai felállásában is változás állt be: a négyvédős rendszer mellett előszeretettel alkalmazták az ötös hátsó alakzatot. Mint azt Lenzsér Bence elmondta, kifejezetten tetszett neki ez a változás.

„Új lendületet hozott az életünkbe, és szerintem az egész csapat jól reagált rá. Ugyanakkor úgy gondolom, számomra jobban fekszik a négyvédős szisztéma, viszont az mindenképp örömteli, hogy akár gyorsan is képesek vagyunk váltani a két felállás között” – tette hozzá a többszörös utánpótlás-válogatott hátvéd, aki a jelenlegi koronavírusos időszakot Pakson vészeli át, az erősítő programok melletti futást pedig csapattársával, Kecskés Tamással közösen végzi, s várja a mihamarabbi bajnoki folytatást.

Nem lesz gondja a motivációval

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a közösségi oldalán közölte pénteken, hogy azt követően, hogy Magyarország Kormánya feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindítja az UEFA nemzetközi sorozataira (Bajnokok Ligája, Európa-liga) kvalifikáló bajnokságokat, köztük az NB I-es OTP Bank Liga küzdelmeit. Lenzsér Bence a folytatást illetően elmondta, a jelenlegi, edzőtáborhoz hasonlító időszak után a motivációval nem lesz gondja, mivel már nagyon labdahiánya van.

Borítókép: Lenzsér Bence (középen) azt mondja, hullámzóan teljesített, tud ennél jobban is játszani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!