labdarúgás

2020.04.06. 06:55

Osztermájer szerint edzőmeccsek nélkül nem lehet folytatni

Edzőmeccsek bevezetését szorgalmazná Osztermájer Gábor, a Paksi FC vezetőedzője abban az esetben, ha a 2019/2020-as idényben még pályára lépnek.

Berg Sándor

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Három hete áll a játék valamennyi NB-s bajnokságban, így az OTP Bank Ligában, ami két forduló elhalasztását jelenti (két hete az Eb-selejtezők miatt amúgy is szünet lett volna). Ez idő alatt a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlásának eleget téve leállt a közös edzés Pakson, a játékosok egyénileg készülnek az esetleges folytatásra.

Osztermájer Gábor Fotó: Mártonfai Dénes

„Nem teljesen ugyanazt a programot kapták a játékosok, mint amit a legelején, de hasonlót – fogalmazott az atomvárosi klub honlapjának Osztermájer Gábor. – Persze, így most egy kicsit változatosabb a munka, de ebben a helyzetben nagy csodákat továbbra sem lehet tenni. Kicsit emeltünk a futásokon, de nem sokat, hiszen még mindig nem tudjuk, meddig marad fenn ez az állapot. Megint két hétre gondoltunk előre, de hát – mint már mondtam – nem egyszerű a helyzetünk.”

A Paks élvonalbeli csapatát a jelenlegi megbízatása szerint a szezon végéig irányító szakember korábban úgy fogalmazott, az első tétmérkőzés előtt szükséges egy minimum háromhetes felkészülési időszak, amikor már együtt, a megszokott körülmények és környezet között tud együtt dolgozni a csapat. A minimum egy hónapos kényszerpihenővel számolva már Osztermájer Gábor is máshogy gondolja a dolgokat.

„Az már sajnos nem állja meg a helyét, hiszen ennyi pihenő, mint ami most kinéz, se télen, se nyáron nem volt. A felkészülési mérkőzések beillesztése az éles meccsek előtt szinte elmaradhatatlan lesz, pláne, ha szerda-szombat ritmusban játsszuk le a maradék összecsapásokat. Azt gondolom, egy csapat sem tud úgy belemenni a heti két találkozóba, hogy előtte nem játszik edzőmeccseket. Ez edzéselmélet, hiszen most leginkább a meccsterhelés esett ki, amit pótolni kell” – fogalmazott.

Rövid pihenés

Az elmúlt években a túl hosszú szünet volt jellemző az NB I-re: a 2017/2018-as idény utolsó fordulóját június elején rendezték, a következő szezont viszont rá alig másfél hónapra, július harmadik hétvégéjén. A 2018/2019-es szezon utolsó bajnoki fordulóját május 19-én játszották, míg a jelenleg éppen szünetelő idény augusztus 3-án rajtolt. Ez mindössze tíz hetet jelent, s ebben még nincsenek benne a szezon előtti edzőmeccsek. Ráadásul a fűthető pályák miatt idén a téli pihenő is hat hétre rövidült, vagyis a mostani kényszerpihenő valóban indokolttá tenné Osztermájer Gábor felvetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!