futsal

2020.05.07. 08:39

A tolnaiak nem örülnek, hogy lefújták a szezont

Jó formában érte a bajnokság szüneteltetése, majd annak idő előtti lezárása a Palmfood Tolna-Mözs női élvonalbeli futsalcsapatát, amelynél a szövetség határozata után az edzések is leálltak.

Berg Sándor

2020.02.09 Tolna, Tolna Mözs-TFSE Női futsal meccs. fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt ért véget az NB I-es bajnokság, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntése értelmében nem hirdetnek végeredményt, vagyis nincsenek kiesők, feljutók, de bajnokot sem avatnak. Minden sportszervezet abban a bajnokságban indulhat a következő idényben, ahol a mostaniban szerepelt.

„Szomorúan vettük tudomásul az MLSZ döntését, mert nagyon vártuk a folytatást, számítottunk rá, hogy végigjátszhatjuk a szezont – mondta Garay-Simon Boglárka, a Tolna-Mözsi Futsal SE elnöke. – Ugyan az alapszakasz-negyedik helyünkön nagy eséllyel nem tudtunk volna javítani, de a rájátszásban esélyesnek tartottuk valamelyik dobogós helyet. Ezért sokat dolgoztak a lányok, az összetartás is egyre erősebb volt köztük, és jó formában is volt a csapat” – fogalmazott.

A klub elnöke elmondta, a szomorúság mellett csalódottak is, mert úgy érezte, nagy meglepetést tudtak volna okozni a rájátszásban, ahol az elődöntőben a listavezető TFSE-vel kerültek volna szembe. De, hogy mi lesz a jövőben?

„A folytatás még messze van. Az NB I-ben csapatszinten egyelőre nem folytatjuk az edzéseket, Nagy Roland vezetőedző tervei alapján egyénileg edz otthon mindenki. Megnehezíti a helyzetet, hogy a felnőtt csapat játékosainak nagy része a fővárosban él, ahol tudjuk, hogy szigorúbb korlátozások vannak. A felkészülést az edzői stáb korábban, már a nyár közepén el szeretné kezdeni” – tette hozzá a klub elnöke.

Simon Ferenc, az élvonalbeli csapat vezetője mindenkire számít a következő szezonban is, és reméli, hogy ősszel újult erővel vágnak neki a bajnokságnak.

Az utánpótlásban nem álltak le az edzésekkel

A felnőtt csapattal szemben más a helyzet az utánpótlásgárdáknál. Mint azt Garay-Simon Boglárka megjegyezte, az edzőkkel való megbeszélés után a szabadtéren tarthatnak fakultatívan tréningeket, de cél nélkül nem könnyű feladat motiváltan tartani a fiatalokat. Eddig az utánpótlás-korosztály játékosai is az edzőik tervei alapján otthon erősítettek, mozogtak.

„Azt gondolom, hogy minden egyesületnek ez egy hasonlóan nehéz helyzet. Játékosokat szinten tartani fizikailag és technikailag, közös edzés nélkül, fenntartani a motivációjukat cél nélkül, és fejleszteni őket eredménykényszer nélkül nem könnyű! De most ez a feladat” – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!