kvíz

2020.05.31. 13:00

Mennyire ismeri megyénk olimpikonjait?

Bár az idénre tervezett tokiói olimpia alulmaradt a koronavírus-járvánnyal szemben, de ettől mi még megemlékezhetünk a Tolna megyei sportolók kiemelkedő teljesítményeiről egy 5+1 kérdéses kvíz formájában. Tegye próbára tudását!

TEOL

Hungary's Gyorgy Kozmann and Tamas Kiss pose on the podium during the medals ceremony for the 2008 Beijing Olympic Games at the Shunyi Rowing and Canoeing Park in Beijing on August 22, 2008. Belarus won gold, Germany silver and Hungary bronze. AFP PHOTO / LAURENT FIEVET

Forrás: AFP

Fotó: Laurent Fievet

1.
Kozmann György, az Atomerőmű SE többszörös világ- és Európa-bajnok kenusa két bronzérmet szerzett az ötkarikás játékokon, mindkettőt C2 1000 méteren. Az alábbiak közül kinek a társaként nem állhatott olimpiai dobogóra?
2.
Glykais Gyula és Rády József két szekszárdi kötődésű olimpiai bajnok. A magyar kardvívó csapatban közös aranyérmet is szereztek. Melyik olimpián?
3.
Bátorfi Csilla sokszoros olimpikon kilencévesen, 1978-ban kezdett asztaliteniszezni a Tolnai Vörös Lobogóban. Legjobb szereplése az ötkarikás játékokon egy negyedik hely párosban (2000, Sydney). Ki volt a társa ekkor?
4.
Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a magyar labdarúgó-válogatott egykori kiváló jobbhátvédje Dombóváron született és kezdett focizni. Melyik olimpián ért fel a csúcsra az Aranycsapattal?
5.
A dombóvári születésű olimpiai és világbajnok mellúszó, Rózsa Norbert három egymást követő olimpián képviselte hazánkat, egy arany- és két ezüstérmet szerzett. Melyik versenyen és milyen távon érte el legnagyobb sikerét?
6.
Az ASE kiváló cselgáncsozója, Kovács Antal zsinórban négy olimpián lépett tatamira hazai színekben, s megszerezte a sportág első magyar olimpiai aranyérmét. Mikor és hol?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!