KÉZILABDA

2020.05.29. 07:00

Ősztől új edző ül le a kispadra

Harmadik hete készül kis csoportban az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Szekszárdi Fekete Gólyák KC, amely az eltörölt szezon ellenére lehet, hogy mégis osztályt válthat.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) ajánlásait szigorúan betartva május közepe óta heti három edzést vezényel különböző időpontokban kisebb csoportokban dolgozó játékosainak Tabajdi Ferenc. Mindez június 12-ig tart, ezt követően vonulhatnak pihenőre a játékosok.

„A feladatok közel kilencven százaléka labdás gyakorlat, éppen azért, hogy a játékosok visszaszokjanak a régi kerékvágásba, hogy a mozdulatok ismét zsigerből menjenek. Az elmúlt két hónapban ugyan elvégezték az előírt gyakorlatokat a lányok, de az első edzéseken érezhető volt, hogy nem olyan állapotban tértek vissza, mint ahogy a bajnokság szüneteltetésekor voltak. Most már látszik a javulás” – fogalmazott Tabajdi Ferenc.

Az edzéseken a Tolna KC engedélyével már ott lehet Csajkó Eliza és Lengyelfalusy Vivien, Nagy Tünde és Tauker Erika viszont csak a nyári felkészüléskor csatlakozik a társakhoz. Az utolsó szekszárdi edzésein vesz részt Tóth Barbara, de Bíró Fanni és Fehér Tímea sorsa sem dőlt el. Az viszont biztos: Tabajdi Ferenc helyett Borbándi István irányítja ősztől a csapatot.

Az 59 éves, szakedzői képesítéssel rendelkező szakember az előző idényben már a Fekete Gólyák serdülőcsapatát irányította, azt megelőzően a Mohács NB I./B felnőttcsapatát dirigálta, de dolgozott a Kozármisleny utánpótlásában is. Utódjáról Tabajdi Ferenc – aki a jövőben a klub utánpótlásában, valamint az egyesület építésében, az edzőkkel való kapcsolattartásban vállal szerepet – elmondta, megvan benne az a fiatalos lendület, ami alkalmassá teszi a feladatra.

Kérdés viszont, hogy a következő szezont is az NB II.-ben kezdi-e meg a Szekszárd. Tabajdi Ferenc ugyanis elmondta, miután az élvonalban szereplő Szent István SE egyesült az NB I./B-s Nemzeti Kézilabda Akadémiával (NEKA), a Dorogi ESE pedig nem vállalja a másodosztályt, így a másodosztály feltöltésekor felmerülhet a szekszárdiak osztályváltása.

„Ez egyelőre még csak feltételezés, de ha a szövetség betartja az előző szezon előtt hozott döntését, akkor nincsen kizárva, hogy felkérnek minket az NB I./B-ben való szereplésre – mondta a szakember, utalva arra, hogy a 2018/2019-es idény végén az elért helyezések alapján rangsorolták a kiesőket, így a Gólyák kárára éppen a dorogiak tarthatták meg másodosztályú tagságukat. – A magasabb osztályhoz viszont a keretet meg kell erősíteni, így bízunk benne, hogy a június 30-ai határidőhöz képest jóval előbb döntés születik ez ügyben.”

Az új szezon a hírek szerint szeptember 6-án rajtol, az FGKC-nál július utolsó hetében kezdődhet a felkészülés.

Borítóképünkön: Még Tabajdi Ferenc (jobbra) irányításával zajlik az edzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!