kézilabda

2020.05.15. 07:00

Szekerczés Luca ősztől az MTK-ban kézilabdázik

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiát három év után elhagyó Szekerczés Luca az MTK Budapestnél folytatja pályafutását, adta hírül a fővárosi klub.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Nem hosszabbította meg szezon végén lejáró szerződését a Dunaújvárosi KKA-val Szekerczés Luca, s már azt is tudni lehet, hogy az MTK Budapestnél folytatja. A bonyhádi születésű jobbátlövő Szekszárdon ismerkedett meg a sportággal, onnan a Ferencvároshoz szerződött, ahol egyéves siófoki kitérő mellett 2016-ig szerepelt, majd egy évet a német Metzingenben is lehúzott.

„Nehéz döntés volt, szerencsére sok helyről kerestek. Az szólt az MTK Budapest mellett, hogy idén nagyon egységes csapat benyomását keltették, ami számomra nagyon fontos, a jó társaság meghatározó. A másik szempont pedig Vova (Golovin Vlagyimir vezetőedző – A szerk.) személye volt, akivel Siófokon már dolgoztam együtt” – mondta a kék-fehér klub honlapjának a 25 éves átlövő.

Az MTK trénere az M4 Sportnak elmondta, az elmúlt szezonban „lyukas” volt a jobbátlövő pozíció a csapatban, s bízik benne, hogy a 105 találatig jutó, s ezzel a góllövőlista ötödik helyén záró Szekerczés Luca ezt az űrt be tudja majd tölteni. A jövőt illetően a csatornának elárulta, tervei szerint július 1-jén kezdik meg az alapozást, tudomása szerint az NB I új idénye szeptember 6-án rajtol, így kilenc hét fog rendelkezésre állni a felkészülésre.

Jelenleg az MTK játékosai egyénileg készülnek, a szakember szerint azonban az otthoni munka semmiképpen sem összehasonlítható a csarnokbeli edzéssel. „Bármennyire is majdnem ugyanolyan futások vannak, teljesen más a levegőn és a csarnokban. Teljesen más a közeg, a csarnokban kevesebb az oxigén, a szervezet jobban hozzászokik a meccsekhez.”

Az előző szezonban a fővárosi együttes a szakosztály történetének legjobb eredményét produkálva – hazai pályán a címvédő Győrt megszorongatva (25–31), a Ferencvárostól pedig pontot csenve (36–36) – a hetedik helyen állt a bajnokság lezárásakor.

A gólkirálynő Óvárra igazolt

Az MTK Budapest 138 találatig jutó irányítója, Tóth Eszter a szintén NB I-es Mosonmagyaróvárnál folytatja, az ő pótlására érkezett Marincsák Nikolett a Békéscsabától. A fővárosiak harmadik új szerzeménye a korábban Vácott és Győrben is megfordult Pelczéder Orsolya, a balátlövő Fehérvárról teszi át a székhelyét Budapestre.

Borítóképünkön Szekerczés Luca még a DKKA játékosaként

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!