Női labdarúgás

2020.06.27. 06:55

A kupagyőzelem sikeressé tette a szakosztály idényét

Az UFC lány utánpótláscsapatai egytől egyig a dobogón álltak, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakították a bajnoki szezont

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Jó hangulatú évzáróval búcsúztatta el a 2019/2020-as csonka szezont a Szekszárdi UFC női labdarúgó-szakosztálya. Az évad utolsó edzését szülők és gyerekek közötti focimeccsek, büntetőrúgó verseny és sorversenyek is színesítették, az eseménydús napot pizzapartival zárták le.

Micskó Márk szakosztályvezető azt mondta, a játékosok a legkisebbektől a felnőttekig nagyon várták, hogy véget érjen a koronavírus-járvány, s újra labdába rúghassanak. Annak viszont nem örültek, hogy az MLSZ véget vetett a bajnokságoknak, de természetesen megértették, mert mint Micskó Márk fogalmazott, az egészségnél semmi sem lehet fontosabb.

A kupasiker volt a szezon csúcsa (Beküldött fotó)

„Az, hogy a szezon lezárásakor valamennyi korosztályos csapatunk dobogón állt, szép jövőt ígér a szakosztályunknak – fogalmazott lapunknak Micskó Márk, aki a korosztályonként értékelte a csapatok teljesítményét. – Az U14-es bajnokságban úgy álltunk a harmadik helyen, hogy fél évig nélkülöznünk kellett a kapusunkat, sajnos, mire csatlakozott volna hozzánk, véget ért az idény. Az U16-os gárda második volt, s egyértelműen a bajnoki címért harcolt, esélyesek is voltak az aranyra. Hatalmas fejlődésen mentek át a lányok, s azt gondolom, a következő szezonban még jobb játékosokká fognak válni.

Az U19-es gárda szintén második volt, ami azért is nagy eredmény, mert először indultak nagypályán. A csapat nyolcvan százaléka az első meccsen debütált, de aztán nagyon belejöttek, és sok jó meccsel örvendeztettek meg bennünket. Az U17-es futsalos lányok a bajnokság lezárásakor az első helyen álltak, ami nagyon nagy dolog. Célunk egyértelműen a bajnokság megnyerése volt, amire maximálisan meg is volt az esélyünk. Óriási dicséret és gratuláció illeti valamennyi korosztályt” – fogalmazott.

Micskó Márk természetesen kitért a klub kirakatcsapatára, az NB I.-es futsalosokra.

„Az NB I.-es futsalosaink felemásan teljesítettek a szezonban, hiszen a bajnokságban az utolsó helyen álltak, ugyanakkor a szakosztály legnagyobb sikerét érték el azzal, hogy megnyerték a Magyar Kupát – mondta Micskó Márk. – Továbbra is elkötelezettek vagyunk az utánpótlás-nevelést illetően, az új idényben szeretnénk tovább folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk” – zárta a szakosztályvezető.

Borítókép: Egy tartalmas családi nappal búcsúztatták a 2019/2020-as szezont a Szekszárdi UFC játékosai, vezetői, edzői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!