sakk

2020.06.30. 22:48

Csonka fordulóval folytatták

TN

Forrás: MW

A vírusos időszak után a Tolna Megyei Sakkszövetség elnöksége a csapatvezetőkkel egyeztetve a Mattolna Kupa folytatása mellett döntött.

Hosszú idő után, szombaton a játékosok ismét a tábla mellé ülhettek. A harmadik játéknapnak a decsi Fekete Ló Sakk Klub adott otthont.

Bár Magyarország egyik legszebb sakkterméről van szó, sajnos azonban nem klimatizált, így a játékosoknak nem csak az ellenfelekkel, hanem a nagy meleggel is meg kellett küzdeni. A játéknap másik nehézsége az ASE Paks III. számú csapatának távolmaradása volt, a mérkőzéseiket később fogják pótolni.

Az ötödik fordulóban a Decs 1990 SE II.–Tolna párharc hozott nagy izgalmakat. A tolnaiak egyenlítő pontját az utolsó pillanatig kiélezett csatában Burai Lajos hozta (2:2).

A Tamási Szabadidő SE magabiztosan, 3:1-re verte a Bátaszéki Sakk Klub csapatát. Ebben a fordulóban a Szekszárd volt szabad.

A hatodik fordulóban rangadó következett, a Szekszárd a Decs 1990 SE II-vel meccselt. A Nemzeti Bajnokságban (NB) mindkét csapat játékosai a Decs 1990 SE elsőszámú együttesét erősítik, így jól ismerik egymást. Az első táblán, a Gál Péter–Nagybiró László-párharc hozta a legizgalmasabb játszmát. Gál a megnyitásból jobban jött ki, tőle megszokott stílusban „fojtogatta” ellenfelét, azonban a másodhúzó nem csak kivédte a támadást, hanem gyalog előnyös végjátékra tudott egyszerűsíteni. A döntetlen szagú állásban a teljes pont végül Gál neve mellé került, miután kihasználta Nagybiró komoly hibáját. A rangadó végül 2:2-es döntetlennel ért véget.

A másik mérkőzésen a Tamási Szabadidő SE könnyedén verte 3:1-re a Bonyhádi Sakkozók Egyesületének csapatát. A forduló pihenői ezúttal a bátaszékiek voltak.

A bajnokság állása az elmaradt fordulók után még nem egyértelmű, az utolsó játéknap sokat módosíthat a helyezéseken. Ami már szinte biztos, hogy a Szekszárd csapata a rájátszásban bajnoki címért küzdhet, a többieknek még van izgulnivalójuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!