gálameccs

2020.06.20. 20:01

Tíz góllal szórakoztatták a nagyérdeműt Dárdaiék

Idén is ellátogatott Kakasdra a Dárdai Pál fémjelezte Dárdai Team, amely a hazai öregfiúkkal mérkőzött meg.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Ha június, akkor Kakasd SE Öregfiúk–Dárdai Team mérkőzés. A korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál fémjelezte együttes a tavalyi sikeren felbuzdulva (amellett, hogy a „dream team” 9–1-re nyert, közel négyszázan tekintették meg a találkozót a helyszínen) ismét ellátogatott a Tolna megyei községbe.

A vendégcsapat névsora igen veretes volt, az aktív vagy visszavonult játékosok között mások mellett Dárdai legkisebb fia, a 14 éves Bence, a Fehér-fivérek (a holland PSV Eindhovenben is megforduló Csaba és a Videotonnal, valamint a Pakssal az NB I-ben is szereplő Attila), a nemzeti csapatban 21 alkalommal szereplő Egressy Gábor is szerelést öltött. Új név volt a sorban a Stuttgarttal, a Werder Bremennel és a Ferencvárossal is szép sikereket elért, 43-szoros válogatott Lisztes Krisztián, aki fiával érkezett, míg a tavalyi csapatból nem hiányozhatott Palásti Lajos, Prantner György és természetesen a szervező, Bakalár László sem.

A trombitával eljátszott székely himnusz és az elengedhetetlen füstgránátozás után rögtön kézbe vették a mérkőzés irányítását a vendégek, járatták a labdát, a hazaiak pedig a kínálkozó kontrákban bíztak. A 11. percig bírták a nyomást a kakasdiak, a kis Dárdai az első félidőben (1–5) háromszor is beköszönt.

A második félidőben szinte teljes sort cserélt az ezúttal inkább edzőnek, mintsem játékosnak állt Bakalár, többek között a közönségkedvenc is lejött. A szervező indokként megjegyezte, a közelmúltban nem tudott annyit sportolni, mint korábban, így most csak ennyit vállalt. Egy higgadtan gólra váltott tizenegyes azonban így is emlékeztetni fogja a 2020-as fellépésre.

A cserével megbomlott a még ma is kiválóan csengő Dárdai, Fehér, Lisztes középpálya, amit a hazaiak egy gyors góllal büntettek, sőt az eredmény további kozmetikázására is esélyük nyílt. Habár sikerült szorosabb eredményt elérniük a tavalyinál, a Dárdai Team győzelme nem forgott veszélyben (4–10).

„Mindig örömmel jövünk Kakasdra, szeretünk ide visszajárni, mert mindig jó szívvel fogadnak minket. Ráadásul ilyenkor együtt tud lenni a régi banda, akik egykoron együtt játszottak” – mondta Bakalár László szervező.

A Dárdai Team legközelebb Zamárdiban szórakoztatja a közönséget, július 4-én viszont visszatér Tolnába, s Gerjenben lép pályára.

Ez a mérkőzés már jótékonysági célt is szolgál: a belépőjegy megváltásával a leukémia ellen harcoló Ács Katrina gyógykezelését támogathatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!