cselgáncs

2020.06.04. 06:55

Már a terembe is bemehetnek Pupp Rékáék

Tolnai Népújság

2020.04.27. Paks Nincs megállás az Atomerőmű SE cselgáncsozóinál hetek óta a paksi klub dzsúdótermében tartja formában magukat. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Pupp Réka

Fotó: Makovics Kornél

Szigorú feltételek mellett a magyar szövetség engedélyezte a kluboknak az alacsony létszámmal történő beltéri edzéseket. A könnyítés azonban csak a válogatottakra, valamint az MJSZ igazolt sportolóira vonatkozik.

A kommüniké felhívta a válogatott cselgáncsozók figyelmét a holléti nyilvántartás pontos töltésére, mivel a doppingellenőrök bármikor vizsgálhatják őket.

A közlemény kitér rá, hogy a versenyzők testhőmérsékletét ellenőrizni kell, betegen nem lehet edzésre érkezni, és kerülni kell a felesleges közvetlen kontaktust (érintések, kézfogás, öklözés, pacsi). Lehetőség szerint állandó edzőpárokat kell kialakítani, fontos a saját arc, szem, száj érintésének a kerülése, az öltözőhasználat kerülendő, és a saját törölközővel való szárítkozást követően az otthoni tusolás ajánlott.

A sportág csaknem két hónappal ezelőtt, március első napjaiban állt le a világot sújtó koronavírus-járvány miatt. Az európai szövetség (EJU) az újrakezdés utáni első versenyét, az ifjúsági Európa-kupát szeptember 12-én rendezi Kolozsváron.

Borítóképünkön Pupp Réka, aki sokat edzett a szabadban az elmúlt időszakban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!