Strandfoci

2020.06.24. 06:55

Női és férfi vonalon is lesz kinek szurkolni

Berg Sándor

Fotó: MSMN

A sok bizonytalanság után hivatalossá vált, hogy idén is megrendezik a magyar strandlabdarúgó-bajnokságot. A 2,2 millió forintos összdíjazású férfi NB I-be meghívásos alapon nevezhetnek a csapatok, a fordulókat a tervek szerint július 17-én és július 24-én rendezik a fővárosi Lupa Beachen.

A versenyt lebonyolító MSMN (Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft.) újításaként a hazai strandfoci történetében először rendeznek Magyar Kupát, melynek összdíjazása 1,3 millió forint. Szintén első alkalommal tartják meg – a tervek szerint augusztus 1-jén – a Magyar Szuperkupát, melyen a kupagyőztes és a bajnok feszül egymásnak.

Felvezetésként a magyar U21-es és a felnőttválogatott egymás ellen játszik barátságos meccset, és egy All-Star meccset is láthatnak a Lupa-tóhoz kilátogató strandolók és nézők.

A bonyhádiak idén is megküzdenek a jó helyezésért (Fotó: MSMN)

Az idei versenysorozatokban további félmillió forint értékben kerülnek kiosztásra különdíjak, így a teljes összdíjazás négymillió forint.

Mindkét fronton ott lesz a 2003-ban alapított, az élvonalban azóta szerepelő Bonyhád BFC, tudtuk meg Bölcsföldi Zoltán csapatvezetőtől. A völgységi gárda nemcsak hogy állandó, de meghatározó tagja is az NB I-nek, gyakori résztvevője a Final Fournak, de a nagy áttörés, a bajnoki cím még várat magára.

Az MSMN a gyengébbik nem képviselőire is gondol, a nőknél két osztályban rendeznek küzdelmeket, a meccseket a balatonlellei Napfény Strandon rendezik. A nagy érdeklődés miatt minden idők legnagyobb csapatszámú bajnoksága elé néz a 2020-as szezon, összesen 21 együttessel, két osztályban rajtol majd el a pontvadászat.

Az NB II-es bajnokság mérkőzései július 4-én és 5-én kerülnek sorra, az NB I-esek viszont két fordulóban, július 18–19-én és július 25–26-án meccselnének. Megyei szempontból az élvonal küzdelmeit lesz érdemes figyelemmel követni, ugyanis a futsal NB I-ben szereplő Tolna-Mözs itt méretteti majd meg magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!