3x3-as kosárlabda

2020.06.29. 12:58

Theodoreán Alexandra és Szabó Fanni képviseli a KSC színeit

Rónai Gábor

Forrás: FIBA

Ma Debrecenben megkezdi nyári edzőtáborát a 3×3-as női válogatott. A keretben az Atomerőmű KSC Szekszárd két játékosa, Theodoreán Alexandra és Szabó Fanni is helyet kapott. Nem lesz ott viszont a többiekkel az új idénytől szintén a szekszárdiakat erősítő Cyesha Goree.

„Cyesha Goree most nem lesz velünk, mert az Egyesült Államokban tartózkodik, és nem tud visszajönni erre a négy hétre. Ez nem azt jelenti, hogy nem tagja a válogatottaknak. Egyszerűen most ez a helyzet így alakult. Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra természetesen itt lesz, míg melléjük Török Ágnes, Szabó Fanni és Katona Szidónia érkezik. Török Ágnes és Katona Szidónia két hetet fog velünk edzeni és utána két hetet a felnőtt öt az öt elleni válogatottal dolgozik” – mondta Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) jövő májusban Grazban rendezi meg a tokiói olimpia selejtezőtornáját a 3x3-as szakágban. Ezt kedden jelentette be a FIBA, amelynek tájékoztatása szerint a 20-20 női és férfi válogatottat felvonultató viadalra 2021. május 26. és 30. között kerül sor az osztrák város főterén, ahová a szervezők egy kétezer fős lelátót építenek.

A koronavírus-járvány miatt jövőre halasztott tokiói játékokra eredetileg márciusban Indiában rendezték volna meg a selejtezőt, majd áprilisban Budapesten a pótselejtezőt. Utóbbinak a módosított időpontja még nem ismert.

A magyar 3x3-as férfi és a női válogatottnak is van még esélye arra, hogy kijusson az ötkarikás játékokra. Ebben a szakágban nemenként nyolc válogatott lép pályára Tokióban.

Borítókép: Theodoreán (szemben) ott lesz az edzőtáborban, Goree ezúttal nem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!