kézilabda

2020.06.23. 07:00

Újabb FGKC-igazolásokkal formálódik a jövő csapata

Tovább erősíti keretét a női NB I/B-be igyekvő Szekszárdi Fekete Gólyák KC, amely Szabó Janka és Kaposvári Anita személyében két rutinos játékost szerződtetett a közelmúltban.

Berg Sándor

Edzésbe áll a Szekszárdi Fekete Gólyák KC női kézilabdacsapata, Makovics Kornél, Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Két hete, az edzések lezárultával ért véget hivatalosan is a 2019/2020-as idény a Szekszárdi Fekete Gólyák KC játékosai számára, a vezetőség azonban már ekkor elkezdte a csapat megerősítését a következő szezonra. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egy év kihagyás után minden bizonnyal a másodosztályba visszatérő együttest erősíti ősztől Csajkó Eliza, Lengyelfalusy Vivien és Nagy Tünde, a napokban pedig sikerült megállapodni Szabó Jankával és Kaposvári Anitával.

Külön pikantéria, hogy mindketten attól a Dorogtól érkeznek, amely visszalépett az NB I/B-s indulástól, ezzel „utat törve” az FGKC-nak a másodosztály felé. A 23 éves Szabó Jankának nem lesz ismeretlen a szekszárdi közeg, az UKSE-ben nevelkedett irányító 2011-ben igazolt Dunaújvárosba, a 2015/2016-os idénytől kezdve pedig előbb a Szeged, majd a Haladás, végül a Dorog színeiben szerzett rutint az NB I/B-ben. A dorogi nevelésű Kaposvári Anita hat év másodosztályban töltött szezon után érkezik Szekszárdra, a 27 éves átlövő szintén megfordult Szegeden és Szombathelyen.

A két új igazolás hiányposztra érkezik, kimondott irányítója ugyanis csak Nagy Szilvia személyében van a Gólyáknak, míg Fehér Tímea (Mohács) és minden bizonnyal Bíró Fanni távozásával az átlövőposzt is lyukas maradt volna. A harmadik távozó Tóth Barbara, s mint azt Tabajdi Ferenc szakmai igazgató lapunknak elmondta, tárgyalásban vannak egy beállóval, az ő jövőjéről még a héten döntés születhet.

A kicserélődött keret miatt az új vezetőedzővel, Borbándi Istvánnal a tervek szerint már július 20-án megkezdi a felkészülést az együttes a szeptemberben induló bajnokságra. A szakember minimum tíz felkészülési mérkőzést szeretne játszani. Az biztos, hogy a kalocsaiakkal, a pécsiekkel és a mohácsiakkal két alkalommal is összecsapnak a szekszárdiak, de az Orosháza gárdájával is megmérkőznek. Nem marad el az FGKC hagyományos, szezon előtti hazai tornája sem – a szurkolók ott már képet kapnak az erőviszonyokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!