Strandfoci

2020.07.01. 06:00

A Bonyhád útjában a sokszoros bajnok

Az újonc Cigánd SE-vel és a Bonyhád BFC-hez hasonlóan a magyar strandlabdarúgás meghatározó tagjának számító Garvittax-szal és Gyöngyössel került egy csoportba a völgységi együttes a Magyar Kupában.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

Tizenegy csapattal rajtol el az első alkalommal kiírt Magyar Kupa a budakalászi Lupa Beach-en, amelyen a sportág egyik fellegvárának számító Bonyhád város együttese is részt vesz. Bölcsföldi Zoltán csapatvezető gárdája nem került könnyű csoportba, hiszen a többszörös magyar bajnok, a 2019-es bajnoki ezüstérmes Energia SC Gyöngyöst, a völgységiekhez hasonlóan a fiatalokat előszeretettel szerepeltető, szintén oszlopos tagnak számító Zebegény Garvittax-ot, valamint az újonc Cigánd SE-t sorsolták mellé.

A pénteken kezdődő kupasorozatra tizenegy együttes gyűlt össze, őket két négy- és egy háromfős csoportba sorsolták. Az első játéknapon rendezik a csoportmérkőzéseket, mely során mindegyik csapat egyszer játszik csoportellenfeleikkel. Az utolsó helyezettek búcsúznak a küzdelmektől, a továbbjutó nyolc gárda pedig az egyenes kieséses szakaszban, a negyeddöntőben folytatja.

Beküldött fotó

Igen komoly pénzdíjazással jár a Magyar Kupa, hiszen a győztes hatszáz-, a döntős négyszáz-, a bronzérmes kétszáz-, a negyedik helyezett pedig százezer forintot vihet haza. Emellett díjazzák a torna legjobb mezőnyjátékosát, a legjobb kapust és a gólkirályt is.

Nemcsak a Magyar Kupa, de a július 17-én rajtoló NB I küzdelmei is izgalmasnak ígérkeznek, hiszen nem tudni, ki, milyen erőállapotban tér vissza a koronavírus miatt félbeszakított nagypályás bajnokságok miatt, illetve, hogy mely csapatok hogyan erősítették meg keretüket.

A Bonyhád BFC pénteki programja: Bonyhád BFC–Cigánd SE 10 óra, Bonyhád BFC–Zebegény Garvittax 14 óra, Bonyhád BFC–Energia FC Gyöngyös 18 óra.

További csoportbeosztások

B-csoport: Bodon Péter FC, Lupa Beach, Pénz­ügyőr SE, Airnergy FC-Beach Aréna. C-csoport: Jászfényszaru-Goldwin-Pluss, Újhartyán Beach Soccer Club, Hidegkúti SC.

Szombaton a negyeddöntőkre, vasárnap az elődöntőkre, a bronzmérkőzésre és a fináléra kerül sor, melyeket a DigiSport televízió élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!