Íjászat

2020.07.14. 22:08

A kánikulát is legyűrték az íjászok és fúvászok

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

Hosszú kihagyás után a pogányi Zsályaligeten tértek vissza az Ippon Karate és Íjász Egyesület íjászai, hogy megvívjanak a Baranya Íjásza és Fúvásza címért. A szekszárdi egyesület nyolc fővel képviseltette magát, s nemcsak az ellenfelekkel és „ellenségekkel”, de kidőlt fákkal, vízmosásokkal, szúnyogokkal és negyven fokos kánikulával is meg kellett küzdeniük.

A kilenc éves Horváth Polett Eszter íjjal arany-, fúvócsővel ezüstérmes lett, míg Balogh László mindkét kategóriát megnyerte. A 13 éves Heberling Hanna harmadik, Valkó Viktória a felnőttek között második helyen végzett, Hettich Balázs ötödik, Heberling Henrik hatodik lett. Visszahúzta a szíve a régi tanítványt, Heberling Henriket, aki még karatésként és íjászként is alapítótagja volt az egyesületnek. A kihagyás ellenére hatodik helyen végzett, legyőzve nagyon sok új reménységet, Hanna lánya a gyerek mezőnyben bronzérmes lett.

Az ipponosok ismét kitűnő teljesítményt nyújtottak (Beküldött fotó)

Az ügyességi verseny döntőjét két ipponos vívta, szoros meccsen végül Valkó Viktória nyert Hettich Imrét megelőzve.

Tamásiak is lőttek

Hatfős csapattal vett részt a Tamási Íjász Egyesület a baranyai versenysorozat második, pécs-pogányi állomáshelyén, ahol valamennyi induló aranyéremmel térhetett haza. Smátrola Anna gyerek, Smátrola Tibor felnőtt long bow, Gutheil György Marcell a gyermek, Gutheil György a felnőttek között állhatott a dobogó legtetejére HU csigás kategóriában, míg Németh István szenior pusztai, Gutheil Dorka mini vadászreflex kategóriában nem talált legyőzőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!