labdarúgás

2020.07.03. 06:00

A keret összeszokottsága lehet az UFC erőssége az új idényben

Öt edzőmeccsel hangol a 2020/2021-es NB III-as bajnokságra a felkészülést szerda este elkezdő Szekszárdi UFC. Jó hír, hogy a keretet sikerült együtt tartani.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Szinte vágni lehetett a levegőt szerdán a Szekszárdi UFC első edzésén. A városi strandon százak hűsöltek a medencékben, miközben Márton Erikékről már tíz perc elteltével ömlött a víz.

Negyed hét után pár perccel harminckét fokot mutatott a hőmérő higanyszála – a munka azonban elindult a megyeszékhely NB III-as klubjánál. Dienes Pál vezetőedzőnek, és stábjának egy hónapja lesz arra, hogy felkészítse a csapatot a 2020/2021-es szezonra.

Arra a szezonra, amely Kárpáti Zoltán szerint a szekszárdi futball egyik legnehezebbjének ígérkezik.

„Kemény évnek nézünk elébe, de nem csak nekünk, a vállalkozásoknak, a városnak is ilyennel kell szembenéznie” – mondta a klubelnök az öltözőben. – Összébb kellett szorítanunk a nadrágszíjat, meg kellett vágnunk egy kicsit a büdzsét, hogy amit ígértünk, azt az eddigiekhez hasonlóan teljesíteni tudjuk. Lesznek változások, az idei szezontól, még inkább elvárjuk, hogy egy játékos futballistaként éljen, eddzen, focizzon, étkezzen, viselkedjen. Hosszú volt a szünet, de örülök, hogy ismét együtt vagyunk. Ez egy jó állomány, amellyel lehet dolgozni, amely képes lehet jó eredményeket elérni. A Szekszárdi UFC komoly értéket képvisel, mi segíteni fogjuk az utatokat ebben a szezonban is” – tette hozzá.

Kárpáti Zoltán kihangsúlyozta, a szakmai stáb kérése az volt, hogy a vezetőség lehetőség szerint igyekezzen együtt tartani a „tavalyi” keretet, ezt sikerült megvalósítani, hiszen a nyolcvan százalék az új idényben is sárga-fekete szerelésben fut majd ki a pályára. Az alapemberek közül a két paksi kölcsönjátékos, Zachán Péter és Fejős Áron távozott, Vituska István Majosra, az NB III-as riválishoz igazolt, Dudás Dániel próbajátékon van Dabason, a többiek a beteg Füredi Patrik kivételével ott voltak a hétfő esti gyakorláson. Érkezők lehetnek – a Paksi FC-vel igyekszik szoros kapcsolatot építeni a klub.

„Azt gondolom, hogy a téli szünetben sikerült egy olyan csapatot összegyúrni, amelyik tavasszal versenyképes lett volna, de a koronavírus-járvány miatt már nem fog kiderülni, hogy mire vihettük volna – mondta Dienes Pál vezetőedző, akinek a munkáját továbbra is Mészáros István pályaedző és Horváth Bálint kapusedző segíti. – Ez a két hónapos kihagyás nagyon érzékenyen érintett bennünket, ennyi idő elég hozzá, hogy egy futballista teljesen leépüljön. Aztán elkezdtünk edzeni, de nem mehettünk be az öltözőbe, nem pacsizhattunk, nem veregethettük meg egymás vállát, nem volt az igazi. A négyhetes utómunkával egy kicsit visszahoztunk valamit a kiesésből, de kemény egy hónap vár ránk. A felkészülési program ott lóg az öltöző falán, aki végigcsinálja, az learathatja majd a babérokat. Újra be kell bizonyítanunk, hogy kik vagyunk!” – zárta Dienes Pál.

A szekszárdiak öt felkészülési mérkőzéssel készülnek az augusztus másodikai bajnoki nyitányra. Az elsőt július 11-én játsszák le, mégpedig a Majosi SE ellen. Aztán összecsapnak a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, a Jánoshalmi FC és a Bonyhád VLC gárdájával, a főpróbát a Máté Csaba által irányított Fradi második csapata ellen tartják július 26-án, vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!