labdarúgás

2020.07.04. 07:31

Az NB III-ba kerülésről álmodik az új elnök

Harminc éve lesz 2022-ben, hogy a Gerjeni Medosz SE megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot, s feljutott az NB III-ba, ahol öt idényt is eltöltött. Az akkori elnök, Pálfi Gábor most visszatért, s nagy álmai vannak.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

– Vágjunk a közepébe! Jön a Gerjeni SK-ba Leandro, Gyömbér Gábor és Józsi György?

– Egyikük sem lesz a gerjeni futballcsapat játékosa – felelte Pálfi Gábor, akit szerdán választottak meg a Gerjeni Sport Klub elnöki posztjára.

– Ezek szerint csak öltözői pletykák voltak?

– Volt valóságalapjuk. Leandróval tárgyaltak a vezetőink, meg is állapodtak vele, de ajánlatot kapott a Ferencvárostól, hogy legyen a második számú csapat pályaedzője, s ő ezt örömmel elfogadta.

– Ön viszont visszatért, s újra elnök lett! Mi csábította vissza Gerjenbe?

– Romhányi Károly polgármester úr keresett meg telefonon, hogy szeretne velem találkozni. Leültünk, beszélgettünk egy jót, szimpatikus volt, amit elmondott. Egy agilis vezetőt ismertem meg benne, végig érződött rajta, hogy szívügye a labdarúgás, a település sportja. Egy nap gondolkodás után visszahívtam, hogy vállalom a feladatot.

– Jól értem, hogy nemcsak a futballklub vezetője lett?

– Igen, a Gerjeni Sport Klub elnöke lettem. Ebbe beletartozik a futball, de ugyanúgy beletartozik a lósport, a fogathajtás. Újjászervezzük az egyesületet, szeretnénk egy igazi sportos településsé varázsolni Gerjent. Mindenki tudja, hogy az atomerőmű építésének köszönhetően a falu nagy lehetőségek előtt áll, a jelenlegi lakosság meg fog többszöröződni, nekik kellenek a szórakozási, sportolási lehetőségek.

– De azért önnek mégiscsak a labdarúgás a szívügye. Megye egyes lesz a Gerjeni SK?

– Igen, kaptunk egy felkérést, s állunk elébe a kihívásnak. Szeretném, ha újra jó csapata lenne a településnek, nagy terveink vannak. Meg akarjuk nyerni a megyei első osztályú bajnokságot, s fel akarunk jutni az NB III-ba. Jó lenne, ha 2022-re összejönne, mert akkor lesz harminc éve, hogy a Gerjeni Medosz SE feljutott az akkori NB III-ba. A munkatársaim most azon dolgoznak, hogy minél ütőképesebb csapatunk legyen. Buzás Attila lett a szakosztályvezető, ő felel majd az erősítésekért, a szakmai munkáért, a jó eredményekért.

– Fiáról, Gáborkáról mi is írtunk többször, hogy a barcelonai akadémián tanul és focizik. Mi újság vele?

– Köszönöm szépen a kérdését, minden rendben van, szépen dolgozik és fejlődik. Sajnos a koronavírus-járvány miatt megállt a futballélet Spanyolországban, haza is költöztünk, de amikor aláírtunk a Marcet Football Academy-hez, egy plusz egy évben állapodtunk meg. Egy év letelt, nemsokára kezdődik a második. Gáborka hamarosan Franciaországba utazik, hogy személyi edzőjével, Sofian Abdival dolgozzon, aztán nyár végén irány vissza Barcelonába. Vízválasztó lesz ez az év.

Sztárok futballoznak Ács Katrináért

Igazi sztárparádét láthat, aki szombat este kilátogat a gerjeni futballpályára. Egy leukémiával küzdő helyi kislány, Ács Katrina gyógyulásáért szervezték meg azt a gálamérkőzést, amelyen a Dárdai Hertha Team és a Katrináért Tolna Team meccsel. Előbbi gárdában olyan futballisták kergetik majd a bőrt, mint Dárdai Pál, Szélesi Zoltán, Czvitkovics Péter, Fehér Csaba vagy a szervező Bakalár László (a teljesség igénye nélkül), a megyei csapatot pedig Buzás Attila, Kiss János, Éger László, Nagy Lajos, Osztermájer Gábor és Kiss Tamás is erősíti. A belépőjegy 500 forint, a teljes bevételt Katrina gyógykezelésére fordítják. Az esemény védnöke Süli János, az atomerőmű bővítéséért felelős miniszter. A gálamérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik.

Borítóképünkön: Pálfi Gábornak komoly tervei vannak a gerjeni focival

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!