Kajak-kenu

2020.07.13. 18:09

Több mint százan vettek részt a kajakklub nyári táborában

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

Összesen 117 gyerek vett részt a Tolnai Kajak-Kenu SE hagyományos napközis táborában – tájékoztatott Barina József, a klub vezetőedzője. Az egyhetes turnusokba 7–14 éves gyerekeket vártak, hogy a nyári szünetben tartalmas, természetközeli elfoglaltságot biztosítsanak nekik, de nem titkolt cél volt az is, hogy újabb leendő sportolókat toborozzanak a klub kötelékeibe.

A táborok úszásfelméréssel kezdődtek. Akiknek nem volt meg a kellő vízbiztonsága, azokkal külön foglalkoztak. A tábor programjában elsősorban a rendelkezésre álló, emberi erő hajtotta vízi járművek kipróbálása szerepelt. Lehetett például sárkányhajózni, indián kenuzni, kajakozni, de emellett minden olyan egyéb időtöltésre is volt lehetőség, amit a tolnai holtág, a Duna-part és a kajakbázis kínált.

Minden turnusban egy napra buszos kirándulásra vitték a gyerekeket Óbányára és Magyaregregyre.

A tábor elérte célját, a gyerekek jól érezték magukat és sikeres volt a „toborzás” is. Barina József elmondta, hogy a táborozók közül már többen is járnak edzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!