triatlon

2020.08.24. 15:50

A régi szép időket hozta vissza a SporTolna Fesztivál

A régi szép időket hozta vissza a hétvégi SporTolna Triatlon Fesztivál hangulata Fadd-Domboriba. A rekordszámú versenyzőt rengeteg érdeklődő buzdította.

Rónai Gábor

2020-08-22 Dombori Domboriban triatlon versenyt tartottak. fotó: MAkovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Czencz Péter elégedetten tekintett körbe szombaton délelőtt a dombori Duna partján. A kiváló szakember, és szervező elégedetten nyugtázhatta, hogy egy kicsit sikerült visszacsempészniük a régi idők, a nagy versenyek hangulatát az üdülőfaluba.

Mondhatni, hogy remekül sikerült az idei SporTolna Triatlon Fesztivál, de ezt már akkor lehetett tudni, amikor érkeztek a nevezések. A szervezők rekordszámú indulót regisztrálhattak, az érdeklődők (sok fürdőző, nyaraló is figyelte az eseményeket) pedig kiélezett befutókat láthattak.

A több mint ezer versenyző közül akadtak olyanok, akik ezen a versenyen próbálták ki a nehéz, de ugyanakkor változatos, izgalmakat, önmaguk legyőzését lehetővé tevő sportágat, árulta el Czencz Péter. A kiállítók, árusok, alapítványok megtöltötték az expó területét, a kevés holtidőt tartalmas programokkal tudták eltölteni az érdeklődők.

A szekszárdi Zákányi József a hétvégén már 36. alkalommal (!) teljesítette a távot úgy, hogy előzetesen jelentősen kivette részét a szervezésből, az előkészületekből is. A veterán kategóriában (60-64 évesek) a hatodik helyen ért célba.

De rajthoz állt a megyei közgyűlés elnöke, dr. Fehérvári Tamás is, aki lányával, Rékával és fiával, Leventével alkotott egy csapatot az Én-Te-Ő váltóban. Hármójuk közül Réka az úszást, Levente a futást vállalta be, a családapának pedig maradt a kerékpározás. A családi produkció remekül sikerült, hiszen az 50-99 évesek (az életkorok összeadásával) között a negyedik helyen sikerült beérkezniük.

A délelőtti program az utánpótlás korosztályok – újonc, gyermek, serdülő – országos bajnokságával indult, amelyen hatvan egyesület több mint ötszáz versenyzője küzdött meg a bajnoki érmekért. A legtöbb indulóval, ötvenhat fővel a Fradi vett részt az eseményen.

Délután pedig a sprint távú ranglista versenyen a 750 méteres úszószámot, a 20 kilométeres kerékpáros számot és az 5 kilométeres futószámot lehetett egyénileg, Én–Te–Ő elnevezésű váltóban, és párban is teljesíteni.

Az egyéni abszolút legjobb női és férfi versenyzőnek járó jutalmat, a Donautica Étterem és Hotel által felajánlott wellness hétvégét a budaörsi Horváth Karolina, valamint a bajai Király István nyerte el.

A sprint táv abszolút 1–3. helyezettjei, nők: 1. Horváth Karolina Helga (Budaörsi TK) 1:02:36, 2. Molnár Sára (Pécsi Nonprofit Zrt.) 1:03:45, 3. Bóna Kinga (Tiszaújvárosi TK) 1:03:55 óra. Férfiak: 1. Király István (Mogyi SE) 55:15 perc, 2. Kiss Gergely (Budaörsi TK) 55:51, 3. Dobi Gergő (Debrecen Sportcentrum) 56.41.

A Tolna megyei indulók közül a legjobb eredményt az orvos ob-n induló dr. Schranz Róbert érte el, aki aranyérmet nyert korosztályában. Ugyanitt dr. Nedók Pál bronzérmet szerzett kategóriájában. Szintén harmadik lett szenior 2-es kategóriában (45–49 év) rajthoz álló Nádi Csaba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!