labdarúgás

2020.08.12. 06:50

Az ügyvezető nemzetközi kupamérkőzésről álmodik

Olyan, 21. századi stadiont álmodtak meg Pakson, hogy családi esemény legyen futballmeccsre járni, mondta Balog Judit. Az atomvárosi klub ügyvezetője bízik benne, hogy legalább egyszer hazai pályán játszhatnak nemzetközi kupaselejtezőt.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Nem most volt már, amikor az első kapavágást megejtették a Fehérvári úti stadionban. Több mint négy éve történt mindez, s ahogy mondani szokták, rég volt, tán igaz sem volt. Szerencsére ez valóban megtörtént.

„Olyan régen volt, hogy nem is emlékszem a pontos dátumra. A munkálatok is már 2016-ban elkezdődtek... Talán az előtt egy-két évvel” – válaszolta Balog Judit, amikor kérdeztük tőle, mikor jött a lehetőség, hogy Paks és a város futballklubja új stadiont kaphat.

Az ügyvezető elmondta, két lényeges kritériumnak akartak megfelelni az építkezés során. Először is fontos volt, hogy megfeleljenek a Magyar-, illetve a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség előírásainak. Ehhez a stadionon belül rendelkezni kell többek között hazai, vendég és játékvezetői öltözőnek, de doppingvizsgálónak, ellenőri és orvosi szobának is helyet kellett biztosítani. Mindezeknek megvan a minimum területük.

„Szintén fontos szempont volt, hogy a munkálatok közepette is itthon tudjuk fogadni az ellenfeleinket. Ez szervezésben nagy munkát rótt a munkatársakra, de jelesre vizsgáztak – folytatta az ügyvezető, aki hangsúlyozta, nem álmodtak 15-20 ezres stadionról, a realitás talaján maradva, két lábbal a földön állva szerették volna kihozni a maximumot a keretből. – Egy Paks méretű város számára a négyezer-ötszáz fős aréna tökéletes, ráadásul nemzetközi kupaselejtezőkre is alkalmas.”

Szabó Péter polgármester és Balog Judit sajtótájékoztatón beszélt tegnap a szombati stadionavató programjáról (Fotó: Molnár Gyula)

Ami az Európa-ligát illeti, Balog Judit reméli, legalább még egyszer belekóstolhatnak a nemzetközi kupaszereplésbe, s immár hazai környezetben fogadhatják ellenfelüket (mint ismert, a 2010/2011-es szezonban Székesfehérváron játszottak Böde Dánielék az andorrai Santa Coloma, a norvég Tromsö és a skót Hearts ellen).

„Ha nem bíznánk benne, valószínűleg sokan felálltak volna már az asztaltól – szögezte le. – Merész kijelentés lenne, hogy már jövő nyáron megvalósul ez az álom, de ha nincsen cél, nem tűzünk ki magunk elé nagyobbnál nagyobb feladatot, akkor visszafejlődünk, de a stagnálás is visszalépést jelent.”

Zárásként az ügyvezető elmondta, olyan 21. századi stadiont szeretnének, amibe családi esemény lesz meccsre járni, s ahol jól érzik magukat a nézők. Ebben pedig partnerre lelhetnek a játékosok személyében: mert ha van szurkolás, a csapat is jobban teljesíthet, s ha a csapat jól szerepel, szurkolókból is egyre több lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!