labdarúgás

2020.08.05. 07:00

Lizák Péter szerint nem volt ekkora a különbség

Nem volt ekkora a különbség, mint amit a végeredmény mutat. Ezt mondta lapunknak Lizák Péter, az NB III.-as újonc Majosi SE támadója a Körösladányban elszenvedett 5–1-es vereségre visszatekintve.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Gratulálok, beírta a nevét a majosi futballtörténelembe!

– Köszönöm az elismerő szavakat – felelte a Majosi SE első NB III.-as gólját szerző Lizák Péter. – Örülök a gólomnak, de annak jobban örültem volna, ha ponttal mutatkoztunk volna be a harmadik vonalban.

Igencsak beleszaladtak a késbe Körösladányban.

– Nem szép ez a vereség, de hát melyik vereség szép? Sajnos rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére az egész napos hercehurca, az, hogy lerobbant a buszunk, hogy késve érkeztünk meg. A bemelegítésre is alig volt idő, már szinte futni is kellett a pályára. Ez még egy rutinos, sokat látott csapatot is megviselt volna, nem egy újoncot, amelyik most kóstol csak bele a harmadik vonal ízébe.

Ezek szerint nem volt ekkora különbség a klubok között?

– Dehogy volt! A mérkőzés elején saját butaságaink miatt kétgólos hátrányba kerültünk, de aztán a szünet előtt sikerült szépítenünk, s úgy éreztem, hogy elkapjuk a ritmust. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy megpróbálunk egyenlíteni, kezdeményeztünk is, voltak lehetőségeink, de a hazaiak találtak be újfent. Aztán jött Ledneczki Gergő kiállítása, ez pedig megpecsételte a sorsunkat. Elfogyott a lendületünk, a ladányiak pedig kétszer még bevették a kapunkat. Bosszantó, hogy ilyen vereséggel kezdtünk, mert egyáltalán nem éreztem azt, hogy ennyivel jobbak lennének a körösladányiak. De sajnos sok a fiatal, tapasztalatlan játékosunk, akiknek még sok bajnoki kell ahhoz, hogy belerázódjanak ebbe az osztályba.

Lizák Péter rutinjára és góljaira nagy szükség lesz a bajnoki folytatásában is (Fotó: Makovics Kornél)

Erre viszont nincs idő, augusztusban hét összecsapás is vár önökre, vasárnap pedig jön a hazai bemutatkozásuk a Taksonyi SE ellen.

– Nagyon remélem, hogy jól fog elsülni. Bízom a csapatban, és abban, hogy kihasználjuk a hazai pálya előnyét, s egy jó eredménnyel tudjuk kiszolgálni a közönségünket. Tudom, hogy a megye egy és az NB III. más kávéház, de az otthoni mérlegünk mindig jó volt, erre építhetünk.

Miben kell előrelépni ahhoz, hogy legyen ok az örömre?

– Ahogy vezetőedzőnk, Tihanyvári László is elmondta, sokkal keményebbnek, határozottabbnak, agresszívebbnek kell lennünk, s sokkal gyorsabban kell meghoznunk a döntéseket a pályán.

Milyen csapat a Taksony?

– Annyit tudok róluk, hogy ők is vereséggel kezdtek (az Újpesttől 1–0-ra kaptak ki – a szerk.), ki fogjuk elemezni a futballjukat. Nagy a várakozás Majoson, biztos vagyok benne, hogy sokan szurkolnak nekünk. Alaposan fel fogunk készülni a meccsre, mert mindenképp nyerni akarunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!