Küzdősport

2020.09.05. 06:57

A pandémiahelyzet miatt újra elhalasztották a gálát

Nem lesz idén küzdősportgála a szekszárdi sportcsarnokban. Úgy volt, hogy a májusban a koronavírus-járvány miatt elhalasztott eseményt novemberben pótolják, de a bizonytalan pandémiás helyzet miatt a szervezők ismét halasztottak.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Halász Gábor nagyon készült. Az Unio Box Team cirkálósúlyú bunyósa a jubileumi, tizedik esten szeretett volna elköszönni a szekszárdi közönségtől – megannyi nagy ütközet, pofonváltás és nagy siker után. A búcsúra és a gálára egy ideig azonban még várni kell.

Az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt a májusi programot először novemberben szerették volna bepótolni, de az újra erőre kapó vírus miatt a szervezők nem kockáztatnak, és lefújták az őszi eseményt. Halász Gábor úgy fogalmazott, hogy ebben a helyzetben ezt a döntést látták a leghelyesebbnek.

Mint hangsúlyozta, szeretnék, ha a helyi kedvencek (Halász mellett Orsós István, Erickles Torres Marin és Novák György is búcsúzik) telt ház előtt léphetnének ringbe, mert ez lenne hosszú pályafutásuk méltó megkoronázása, a novemberi rendezéssel azonban ez közel sem biztosított. Hozzátette, nagyon sokat dolgoztak a háttérben, külföldi bunyósokkal is egyeztettek – a jelen helyzetben azonban az ő beutazásuk is több mint kétséges.

Halász Gábor tavasszal azzal fordult lapunkhoz, segítsünk neki a támogatók megszólításában. A Szekszárdi Városvédők is mellé álltak, sőt az önkormányzattól is voltak ígéreteik. Úgy volt, hogy a városi sportcsarnokot ingyen kapják meg, ezzel jelentős kiadást tudtak volna spórolni. Halász reméli, ezek az ígéretek tavaszra sem felejtődnek el, s azok a támogatók is segítik őket, akiktől szóbeli megerősítést kaptak. Addig is tovább dolgoznak a háttérben az újabb szponzorok megnyerésén, mert a tavaszi, sorban tizedik gálának olyannak kell lenni, ami méltó körítést ad a kiváló sportemberek búcsújához.

Huszonkét éves pályafutásának végére tehet pontot tavasszal Halász Gábor

Halász Gábor 1999-es debütálása óta 58 mérkőzést vívott profiként (39 győzelem, 19 vereség). Legutóbb 2018 májusában az eddigi utolsó szekszárdi küzdősportgálán bokszolt, s győzte le pontozással Szabó Rolandot. Azóta, bár több lehetősége is kínálkozott, nem bunyózott. Eddigi legemlékezetesebb meccseit a lengyel klasszis, Krzysztof Wlodarczyk és a brit világbajnok, Herbie Hide ellen vívta. Nagy meccsekből kijutott neki utána is: a kazah Issa Akberbajevvel, az orosz Jurij Kazsinszkijjel és az ausztrál Mark de Morival is bokszolt. A szekszárdi gálákon kilenc meccset vívott – és nyert. A sorozatot 2011-ben az albán Xhavit Visoka ellen kezdte, majd Szalai Viktort (2011, 2016), Rostás Lázárt (2012), Béres Zoltánt (2013), Felly Manaziát (2013), Pintér Attilát (2014), Huszka Attilát (2015) és Szabó Rolandot (2018) győzte le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!