asztalitenisz

2020.09.15. 18:46

Biztató teljesítménnyel tért vissza a Szekszárd AC

Egy év után tért vissza az Extraligába a Szekszárd AC együttese, amely egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel nyitott hétvégén, az Ormai László-sportcsarnokban.

Rónai Gábor

Fotó: Kiss Albert

Első nekifutásra nem is volt rossz. A legmagasabb osztályba egy év kihagyás után visszatérő SZAC biztató játékkal kezdte a 2020/2021-es szezont.

A két szerb játékossal, Aneta Maksutival és Ivana Vejnoviccsal, valamint Haraszto­vich Fannival felálló szekszárdiak az Orosházát legyőzték, az Erdérttel döntetlent játszottak, a Kecskeméttől szoros találkozón kaptak ki, a Budaörs ellen pedig nem volt esélyük.

Sáth Sándor szakmai igazgató a kecskemétiek elleni vereség miatt csalódott volt, mert mint mondta, ez egy olyan találkozó volt, amit meg kellett volna nyerniük. Sőt a budaörsiek ellen is több volt a SZAC-ban a nulla hatnál – más lesz majd a helyzet, ha a játékosok megszokják egymást, és kiismerik az ellenfeleket.

Az ugyanakkor jól esett a szakembernek, hogy az Ormai-csarnokban mindenki örömmel fogadta a SZAC visszatérését, s több rivális szakember is úgy nyilatkozott, hogy a látottak alapján a szezon egyik éremesélyese lehet a megyeszékhely csapata.

A szekszárdi játékosok közül Maksuti és Harasztovich öt-öt egyéni sikerrel zárt, Vejnovics négy meccset nyert.

Eredmények

1. mérkőzés: Szekszárd AC–PET-BAU ASE Orosháza 6:0. A győztesek: Harasztovich 2, Vejnovics 2, Maksuti, a Harasztovich–Maksuti pár.

2. mérkőzés: Szekszárd AC–Erdért SE 5:5. A győztesek: Maksuti 2, Harasztovich 2, Vejnovics, illetve Varga T. 2, Ambrus K., Imre L., az Ambrus T.–Varga T. pár.

3. mérkőzés: Kecskeméti Spartacus SK–Szekszárd AC 6:4. A győztesek: Ciurcui M. 3, Radonjics 2, a Ciurcui M.–Füle K. pár, illetve Maksuti 2, Harasztovich, Vejnovics.

4. forduló: SH-ITB Budaörs SC–Szekszárd AC 6:0. A győztesek: Fazekas M. 2, Surján 2, Lovas, a Fazekas M.–Surján pár.

A bajnokság október 3-án és 4-én Orosházán folytatódik, a SZAC a Kanizsával, a Kiskunmajsával és a Nyíregyházával méri össze erejét.

Borítókép: Harasztovich Fanni (balról), Ivana Vejnovics és Aneta Maksuti állt asztalhoz a SZAC színeiben a szezon nyitányán az Ormai László-sportcsarnokban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!