kézilabda

2020.09.12. 06:53

Borbándi István: Gyakorlófázisban van az FGKC

Egy év kihagyás után újra NB I./B-s mérkőzést játszik a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, mely ma 16 órától a Gárdony-Pázmánd NKK-t fogadja. Borbándi István vezetőedző szerint az újjáalakult együttes még a gyakorlófázisban tart, de az célkitűzést, vagyis a bennmaradást teljesíteni fogják.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A bajnokság kezdetére olyan csapatot akarok látni, melynek tagjai ismerik egymás gondolatait is. Tudja, kitől idéztem?

– Ha így kérdezi, valószínűleg tőlem, de természetesen emlékszem, hogy ezt mondtam – vágta rá Borbándi István, a Szekszárdi Fekete Gólyák KC vezetőedzője.

A bajnokság rajtja előtt egy nappal hogyan látja, ez sikerült?

– A tapasztalat azt mutatja, hogy még a gyakorlófázisban vagyunk, új csapatot kellett és kell építenünk mind támadásban, mind védekezésben. Belső posztra négy új játékos érkezett, nem egyszerű őket beépíteni a csapatba. Igyekeznek a lányok, úgy látom, hogy elég jól ismerik már egymást. Az majd elsőként a Gárdony-Pázmánd ellen fog kiderülni, hogy mégis mennyire.

A felkészülés során a Mohács, az Orosháza és múlt héten a Kozármisleny ellen is ízelítőt kaptak az NB I./B-ből. Azokból a mérkőzésekből milyen következtetést lehet levonni?

– Valamennyi mérkőzésen vereséget szenvedtünk, úgyhogy van még hova fejlődnünk, de mint mondtam, még a gyakorlófázisban járunk. Szokni kell a másodosztályú légkört, s itt elsősorban nem a sebességre gondolok, a döntésképességnél van a gond. Lassan reagáljuk le a helyzeteket, vagy nem a megfelelő döntést hozzuk meg. Ennek gyakorlására jó volt ez a négy mérkőzés, merem remélni, hogy ezt a sebességet és gondolkodást fel tudjuk venni a többi csapattal. Az elmúlt két hétben sokat gyakoroltunk egymás között, az edzések alapján azt látom, hogy már bátran meg merik azt csinálni a lányok, amit várok tőlük. Mindig pozitívan gondolkodom, ebben a keretben benne van, hogy megragadjunk az osztályban.

Ezek szerint a célkitűzés nem változott.

– Nem, ezt fogalmazták meg a lányok is. Jó társaság jött össze, a nyáron igazi csapattá értek, akik vért izzadnak egymásért. Ezért is hiszem azt, hogy a célt elérjük a szezon végén.

Az előző idény hetedik helyezettjét látják vendégül. Ideális ellenfél kezdésnek a Gárdony-Pázmánd csapata?

– Az majd a mérkőzés alatt és után elválik. Előzetesek alapján dobogóra szeretnének kerülni a gárdonyiak, s így is igazoltak. Három, NB I./B-s szinten jó képességű játékost szerződtettek. Mégis, ha a lányok összeszedik magukat, s fejben is ott lesznek a mérkőzésen, akkor nagyon jó eredményt tudunk elérni.

Ez győzelmet jelent?

– Maradjunk a jó eredményben. Az viszont alapelvárás a lányokkal szemben, hogy úgy menjenek fel a pályára, hogy minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtaniuk.

A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, a Csurgó, a gárdonyiak elleni Magyar Kupa-mérkőzés és a Szombathely U20-as csapata jön.

– A Csurgó fekete ló a csoportban, ahogy a szombathelyiek, a győriek és a NEKA is. Mégis a Kozármislenyt és a Budaörsöt gondolom favoritnak. Fura szezon kezdődik, hiszen a koronavírus sok mindent boríthat, nem biztos, hogy minden mérkőzést akkor játszanak le, amikorra ki van írva.

A Szekszárdi FGKC NB I/B-s bajnoki programja

1. forduló. Szeptember 12., szombat: Szekszárd-Gárdony-Pázmánd NKK 16.

2. forduló. Szeptember 19., szombat: Csurgói NKC-Szekszárd 18.

3. forduló. Szeptember 27., vasárnap: Szekszárd-Szombathelyi KKA U20 17.

4. forduló. Október 11., vasárnap: Szekszárd-Szentendrei NKE 15.

5. forduló. Október 17., szombat: Mohácsi TE-Szekszárd 16.

6. forduló. Október 25., vasárnap: Szekszárd-Kozármisleny SE 16.

7. forduló. November 8., vasárnap: Dunaújvárosi Kohász KA U20-Szekszárd 13.

8. forduló. November 14., szombat: Szekszárd-Győri Audi ETO KC U20 16.

9. forduló. November 20., péntek: Nemzeti Kézilabda Akadémia-Szekszárd 18.

10. forduló. November 29., vasárnap: Szekszárd-Moyra-Budaörs Handball 18.

11. forduló. December 4., péntek: Rinyamenti KC-Szekszárd 18.

Óvintézkedések a hazai meccseken

A koronavírus-járvány újbóli megjelenése miatt a Szekszárdi Fekete Gólyák KC több óvintézkedést is bevezet a hazai mérkőzéseire. A klub közleményben tudatta, hogy beléptetésnél mindenki testhőmérséklet-mérésen esik át, valamint zárt térben mindenkinek kötelező lesz végig maszkot hordania, és ajánlott a másfél méter távolság is. Ezeken kívül azt kérik, hogy csak olyan szurkoló érkezzen a csarnokba, aki egészségesnek érzi magát, nem tartózkodott tizennégy napon belül külföldön, és nem érintkezett koronavírus-fertőzött személlyel sem.

Borítóképen Borbándi István, az FGKC vezetőedzője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!